Home Alcoià El tèxtil reclama al Govern central que les ajudes per la pandèmia...

El tèxtil reclama al Govern central que les ajudes per la pandèmia arriben també a les empreses del ram

622
0
SHARE

El Consell Intertèxtil Espanyol (CIE) ha reclamat al Govern central la seva immediata inclusió en el llistat de sectors que podran tenir accés directe a les ajudes publicades en Reial decret llei 5/2021, de mesures extraordinàries de suport a la solvència empresarial en resposta a la pandèmia de la Covid19.

En la recent crisi sanitària causada per la pandèmia del coronavirus, el tèxtil ha bolcat part de la seva múscul productiu per elaborar materials higiènics, sanitaris i de protecció. Es tracta d’un esforç sense precedents de la nostra indústria per abastir les necessitats més urgents amb la major eficiència, i que ha suposat un punt d’inflexió que ha contribuït de manera decisiva a millorar la situació sanitària a Espanya.

Tot i això, els principals indicadors de l’tèxtil han evolucionat de forma molt negativa. Les empreses de la indústria tèxtil també han patit una reducció significativa en els seus ingressos. Depenent del subsector, la caiguda de la xifra de negocis pot superar el 30%, el que ha col·locat a moltes empreses en una situació crítica.

L’exclusió de la indústria tèxtil de les ajudes governatives posa en situació de desigualtat a aquestes empreses respecte a altres empreses incloses en el llistat. Totes les empreses de la cadena de valor, sense excepció, han patit la pèrdua d’aquestes vendes, no només els de la part final. El President del CIE, Manu Díaz, afirma que “s’ha de defensar i protegir l’estructura industrial tèxtil completament donat el seu caràcter estratègic, per la qual cosa ha instat el Govern a una revisió urgent dels sectors inclosos en el paquet d’ajudes i incloure de forma immediata a la indústria tèxtil”.

Un sector econòmicament potent

En el Consell Intertèxtil Espanyol CIE agrupa i representa la indústria tèxtil espanyola. Aquesta indústria concentra un total de 3.633 empreses que donen feina a uns 46.000 professionals i amb una xifra de negocis de 5.217 milions d’euros. Les vendes realitzades a l’exterior de l’últim any van ascendir a 3.667 milions d’euros.