Home Alcoià ‘El tren cancel·lat’: la campanya de Compromís per a portar Rodalies de...

‘El tren cancel·lat’: la campanya de Compromís per a portar Rodalies de qualitat i connectar la muntanya amb Alacant per tren

260
0
SHARE

Les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla no han tingut un servei addient de comunicacions ferroviàries des de fa dècades. Actualment, tant sols la ciutat d’Alcoi té connexió fèrria amb Xàtiva, tot i que la línia dista molt de tindre unes condiciona òptimes. El traçat no està pràcticament electrificat ni té unes condicions de seguretat que la facen ràpida, pel que és deficitària en nombre de passatgers i ingressos. A la muntanya alacantina existeix un moviment social que demana un tren en condicions per a vertebrar millor les comarques des de fa dècades.

Ara, a més, des de l’agrupació valencianista Compromís han presentat una campanya que proposa repensar bona part de la xarxa de Rodalies valenciana. Sota el nom ‘El tren cancel·lat’, la proposta insta a la creació d’una nova connexió fèrria entre Alcoi i fins Alacant. La nova línia tindria parades a Ibi, Castalla i Onil, i arribaria a la capital provincial bé via Villena o bé a través de la via verda d’Agost.

La campanya presentada aquest dijous a Alcoi abasta bona part del territori valencià, que des de Compromís consideren infradotat a excepció dels nodes de València i Alacant-Elx. Requeriria de grans inversions en infraestructures, tot i que són considerades necessàries. Amb elles, es milloraria substancialment -consideren des de la formació valencianista- la vertebració territorial, tant de les Comarques Centrals Valencianes com de la resta del territori valencià. Ara bé, es necessita tant voluntat política com finançament.

La proposta vol implicar a Renfe i Adif, responsables del servei d’infraestructures ferroviàries a Espanya, però vol donar veu i vot a la Generalitat Valenciana en l’assumpte.