Home Alcoi El TSJ autoritza les mesures de Sanitat relatives a la limitació de...

El TSJ autoritza les mesures de Sanitat relatives a la limitació de la circulació i de les reunions socials i familiars

407
0
SHARE

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJ CV) ha autoritzat les mesures adoptades en la resolució de la Consellera de Sanitat de 9 de Juliol de 2021, relatives a la circulació de persones en determinats municipis de la Comunitat Valenciana ia la permanència de grups de persones en espais públics i privats en tot l’àmbit de la Comunitat Valenciana, com a conseqüència de la situació de crisi sanitària ocasionada per la COVID 19, durant el període de 14 dies a comptar des del mateix dia de la seua publicació al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

La limitació de circulació de les persones en horari nocturn entre la 01:00 i les 06:00 hores afecta 32 municipis: Sant Vicent del Raspeig, Benicàssim, Alaquàs, Alboraia, Aldaia, Almàssera, Benaguasil, Benetússer, Benifaió, Bunyol, Burjassot , Catarroja, el Puig, Gandia, l’Eliana, Meliana, Mislata, Moncada, Paterna, Picanya, Picassent, Puçol, Quart de Poblet, Requena, Riba-roja de Túria, Sedaví, Silla, Tavernes Blanques, Utiel, València, Vilamarxant i Xirivella.

D’altra banda, en l’àmbit de tota la Comunitat Valenciana, les reunions en domicilis i espais d’ús privat i en espais d’ús públic, tant tancats com a l’aire lliure, no podran ser de més de 10 persones, llevat que es tracte de persones convivents o llevat que es tracte de dos nuclis de convivència. En aquest punt, hi ha hagut un vot particular discrepant perquè el magistrat entén que la mesura s’hauria d’haver cenyit als municipis amb major incidència.

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha valorat molt positivament la interlocutòria de l’TSJ perquè “es fa necessari adoptar aquestes mesures encaminades a protegir la salut de la ciutadania “. “La situació epidemiològica no és la que ens agradaria i, per tant, el govern valencià ha decidit actuar de manera contundent per frenar la cadena de contagis”.