Home Alcoià Els 58 nous contagis i les 6 noves morts per la Covid19...

Els 58 nous contagis i les 6 noves morts per la Covid19 a la muntanya no aturen la davallada de la incidència

0
SHARE

Continua la milloria en les dades de seguiment de la pandèmia mundial de coronavirus a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Aquesta zona és de les que major cástig ha patit durant els dos darrers mesos per part del virus a tota la Comunitat Valenciana. De fet, en les darreres actualitzacions, el Departament de Salut d’Alcoi ha estat sent el que major incidència acumulada ha registrat a tota la província i el que més víctimes mortals de la pandèmia ha registrat. Després de la darrera actualització, només una d’eixes dades continua així.

I es que les dos darreres setmanes estan suposant una milloria en l’estat de la crisi sanitàtia a l’interior de la província d’Alacant. Si durant novembre la mitjana de contagis s’ha situat prop dels 200 nous casos per cada actualització, ara eixes dades s’han vist reduïdes. En concret, Sanitat Universal ubica en 58 els nous casos registrats a la muntanya alacantina des del passat dilluns 7.

La xifra de nous positius és inferior a les registrades quasi els dos darrers mesos, pel que la incidència del coronavirus també ha caigut. Tant és així que l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla es troben ara en els 184 casos per cada 100.000 habitants, per davall dels 250 que marquen el risc extrem per Covid. Dades que fan que el Departament de Salut d’Alcoi haja passat de liderar la incidència del virus a ser el cinquè en quant a aquesta afecció a la província.

Per contra, altre indicador, el més tràgic, segueix augmentant a les comarques de l’interior alacantí. És el de víctimes mortals de la pandèmia, que en el cas de la zona creix en 6 nous veïns que han perdut la vida front al virus. Amb aquestes dades, són 160 les persones que s’ha emportat la malaltia des de mitjans del mes de març. Quatre d’elles s’han registrat a Alcoi -i entre elles es troba la víctima mortal al geriàtric del Preventori-, mentre Cocentaina i Onil en sumen altra més. Aquesta darrera població és l’única de la muntanya alacantina que encara continua en risc extrem per coronavirus amb 306 casos per cada 100.000 habitants.

Per poblacions, dels 58 nous contagis se n’han registrat 30 a Alcoi, 7 a Onil, 6 a Castalla, 5 a Ibi i Muro, 2 a Banyeres i Beniarrés i un únic cas més a Cocentaina. Crida l’atenció la dràstica davallada registrada a Banyeres, on han passat en a males penes dos setmanes de tenir actius més de 70 casos amb una incidència de quasi 1.500 contagis per cada 100.000 habitants a tindre 3 casos actius i una incidència de 42 casos. Tot abans d’un Nadal on s’alçara algunes de les restriccions.