Inici Alcoi Els afectats de la Domus Vi veuen “prepotència” en les paraules de...

Els afectats de la Domus Vi veuen “prepotència” en les paraules de la directora i anuncien mesures

261
0
COMPARTIR

La direcció de la cadena de geriàtrics Domus Vi ha eixit al pas de les crítiques que fa mesos rep respecte al tracte que dispensa als majors que atén. Considera que s’ha actuat correctament en la d’Alcoi, amb 73 dels seus 140 usuaris morts, posa en dubte al treball de part del seu personal i afirma no saber res de la reversió de la propietat del centre alcoià. Declaracions que ni comprenen ni comparteixen els integrants de l’associació de familiars d’Alcoi.

Les residències de la Tercera Edat han sigut els escenaris on s’han donat alguns dels casos més tràgics de contagis per coronavirus des que es va declarar l’Estat d’Alarma el passat mes de març. La vulnerabilitat dels seus usuaris, tots ells persones majors i probablement amb patologies prèvies, és el caldo de cultiu perfecte per a que la Covid19 faça estralls. Cosa que ha ocorregut en la residència Domus Vi d’Alcoi, de titularitat privada i amb places concertades amb Igualtat. 73 dels seus 140 usuaris han perdut la vida durant la pandèmia.

I tot després de que ja l’estiu passat els familiars s’agruparen en una associació des de la que denunciar les manques del centre. Personal escàs, atenció deficient i manca de contacte foren llavors alguns d’ells. Una situació que, per als familiars de les víctimes del centre, ha possibilitat l’elevada mortalitat a les seues instal·lacions. Responsables de Domus Vi han posat en dubte la professionalitat del personal, cosa que la pròpia associació de víctimes desmenteix. Consideren que l’empresa està sent prepotent i reclamen a Generalitat que prega cartes en l’assumpte.

El centre es troba en procés de reversió de la seua titularitat per a que siga gestionat de forma pública, tal i com no sols demanen els familiars, sinó també el propi Ajuntament d’Alcoi. Un extrem del que Domus Vi afirma no tenir constància tot i haver-se reunit amb Igualtat i el propi Consistori alcoià. La residència alcoiana, que es prepara per a la segona onada de coronavirus, ha arribat a estar sota investigació. Una investigació que els familiars de les víctimes volen que arribe fins les seus últimes conseqüències.

La residència Domus Vi d’Alcoi segueix sent la que major mortalitat ha registrat a tota la Comunitat Valenciana des de l’inici de la pandèmia amb 73 usuaris morts