Home Alcoi Els atletes colivencs Eusebio Càceres i Jorge Ureña, cada vegada més prop...

Els atletes colivencs Eusebio Càceres i Jorge Ureña, cada vegada més prop dels Jocs Olímpics de Tòquio 2020

834
0
SHARE

S’apropa la data en que la capital japonesa, Tòquio, acollirà aquest estiu els Jocs Olímpics que haurien d’haver-se celebrat en 2020. Un dels esdeveniments esportius més esperats que es celebra cada 4 anys va haver de ser ajornat per la crisi sanitària mundial provocada per la Covid19. Un any després, atletes de tot el món ultimen les seues oportunitats per a obtenir marques amb les que classificar-se per a un dels grans objectius de tot atleta professional: participar en unes Olimpíades.

A l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla són diversos els esportistes que aspiren a acudir a Tòquio. Un d’elles és el gimnasta alcoià Nèstor Abad, que espera obtenir la classificació per a la final del concurs complet -en la que participen 24 gimnastes en tots els aparells-. Es tracta dels atletes Eusebio Càceres (longitud) i Jorge Ureña (decatló), tots dos naturals d’Onil. Càceres ja va participar en les Olimpíades de Londres en 2012 i aspira a repetir en Tòquio 2020, mentre Ureña es va quedar a les portes de Rio de Janeiro 2016.

A hores d’ara, el saltador de longitud ve de saltar 8.04 en la darrera prova de la Diamond League, superant al vigent campió del món. Per rànquinq, Càceres té a la classificació per als Jocs Olímpics assegurada. Una situació pareguda a la que afronta Ureña, que aquest cap de setmana ha pulveritzat la seua millor marca (8.125) en proves combinades a Alhama de Múrcia. Allí ha arribat als 8.209 punts, 4ª millor marca espanyola de tots els temps i que el situa 7é en al rànquing mundial de l’any. Xifres que el situen virtualment a Tòquio també per classificació mundial, debutant així en unes Olimpíades.

Podria haver 4 esportistes de les comarques a Tòquio

Si els dos colivencs ho aconsegueixen finalment, l’interior alacantí aportarà un mínim de 3 esportistes a l’equip nacional. A ells es podria afegir la també gimnasta alcoiana Maia Llàcer, que es troba preparant les Olimpíades amb l’equip de gimnàstica artística, del qual eixiran les 4 integrants que representaran a Espanya a Tóquio 2020.