Home Alcoià Els centres educatius de la muntanya recuperen la normalitat després del pas...

Els centres educatius de la muntanya recuperen la normalitat després del pas de la borrasca ‘Filomena’

361
0
SHARE

El Nadal s0’ha fet més llarg del que sòl ser habitual a la majoria de les poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla en aquest inici de 2021. A les circumstàncies d’incidència creixent de la pandèmia de coronavirus s’ha afegit també el temporal de fred i neu lligat a la borrasca ‘Filomena’. Aquest fenomen ha portat les primeres neus a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, que han comportat la suspensió de classes a la majoria de centres educatius de la zona.

El motiu d’aquest ajornament en la represa de les classes després de les dates nadalenques ha sigut l’alerta taronja per acumulacions de fins a 20/30 centímetres de neu en dos jornades, les de dijous i divendres. Els ajuntaments de la muntanya van reaccionar cancel·lant les classes fins aquest divendres 11 de gener. La idea era evitar riscos, tot i que finalment la neu s’ha quedat més a les muntanyes que als cascs urbans.

Així les coses, la majoria dels centres educatius de l’interior alacantí han pres mesures ja aquest diumenge 10 amb l’encesa de la calefacció. Es tractava així de fer més còmode el retorn dels alumnes a les classes en unes jornades que continuen sent gèlides, i ho seran més durant aquesta setmana. Tot i això, el protocol d’Educació estableix l’apertura de finestres i portes a les classes durant 5 minuts cada mitja hora per a lluitar contra el coronavirus. També resten obertes durant els descansos tot i tenir la calefacció encesa.

A banda dels efectes del temporal, la pròpia situació de pandèmia i la incidència creixent del coronavirus després del Nadal ha portat a diferents actors socials a demanar que es retarde el retorn a les classes per a impedir més contagis. Mesura que no es durà a terme, a menys de forma immediata.