Home Alcoi Els centres educatius, principals demandants de prevenció contra els jocs d’atzar a...

Els centres educatius, principals demandants de prevenció contra els jocs d’atzar a la UPCCA d’Alcoi

309
0
SHARE

Aquest 29 d’octubre es celevra a tot el món el Dia Mundial sense Jocs d’Atzar, una de les darreres modes impulsada per internet i que baralla molts milions d’euros en beneficis i volum de negoci. Establiments d’apostes, casinos i webs porten anys oferint la possibilitat de emprar diners per a tractar de guanyar-ne més en funció, per exemple, de resultats esportius. Una moda que ja s’ha convertit en infermetat per a moltes persones.

L’addició al joc té tots els símptomes propis del consum de qualsevol substància, incloent síndrome d’abstinència i danys neuronals. Tot tipus de públic els utilitza, però durant els darrers anys s’ha detectat un preocupant augment dels consumidors més joves. De fet, cases i locals d’apostes proliferen prop dels centres educatius, on el joc s’ha convertit en una forma de socialització. Ara bé, una forma de socialització bén perillosa.

Des de la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) d’Alcoi alerten de que són els propis centres educatius els que més demanden informació i xerrades per als joves. Es tracta així de prevenir que puguen caure en una addició que ha destrossat vides a la ciutat, tal i com reflecteixen els vídeos publicats per l’associació GARA, que atén a addictes al joc i diferents substàncies a la ciutat dels ponts.