Home Alcoi Els col·lectius vulnerables d’Alcoi poden acollir-se a ajudes de més de 147.000€...

Els col·lectius vulnerables d’Alcoi poden acollir-se a ajudes de més de 147.000€ per a habitatge

0
SHARE
Edificis d'habitatges al barri alcoià de Santa Rosa.

L’Ajuntament d’Alcoi destinarà 147.543,28 euros a cobrir ajudes a l’habitatge per a col·lectius especialment vulnerables, víctimes de violència de gènere, persones sense llar o que hagen patit desnonament en el seu habitatge habitual.

El pressupost procedeix íntegrament de la subvenció concedida per Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, dins del programa TECE d’ajudes per a facilitar solucions residencials a persones en situació d’especial vulnerabilitat a través de les Entitats Locals, corresponent a la convocatòria 2023 del Pla Estatal d’Accés a l’Habitatge 2022-2025.

Aquest programa reserva fins a un 30% del muntant a facilitar un allotjament o solució residencial immediata a persones en les situacions anteriorment esmentades, mentre que la resta es concedirà en forma d’ajudes directes per al pagament de lloguer d’un habitatge adequat o per a fer front al preu d’ocupació de l’immoble de titularitat privada o sobre qualsevol allotjament o dotació residencial susceptible de ser ocupada per les beneficiàries.

En el cas que no es destinara directament tot o part de l’import corresponent en cadascun dels apartats esmentats, l’ajuntament podrà acumular les quantitats en l’una o l’altra línia, prèvia justificació motivada.

Un 47% més de muntant en les ajudes

La Regidora d’Habitatge, Maria Baca, recorda que l’any passat la subvenció atorgada al consistori per a aquest programa va ser de 100.000€, xifra que s’ha vist incrementada enguany. “Gràcies a aquestes ajudes, reforcem el treball que duu a terme l’Ajuntament d’Alcoi, a través de diferents iniciatives i línies de treball, per a garantir l’accés a un habitatge digne a la ciutadania en general i especialment a qualsevol persona en situació de vulnerabilitat”, ha conclós l’edil.

Després de confirmar-se la recepció de la subvenció, l’Ajuntament d’Alcoi treballa actualment en l’aprovació de les bases de la convocatòria, mentre que un equip format per tècnics de Benestar Social i d’Habitatge s’encarregarà de valorar els expedients de les possibles persones beneficiàries i de distribuir les ajudes.