Home Cocentaina Els comerciants de Cocentaina veuen en la Fira de Tots Sants el...

Els comerciants de Cocentaina veuen en la Fira de Tots Sants el millor aparador

811
0
SHARE

Per a Jordi Vañó, president de l’Associació de Comerciants i Serveis de Cocentaina -entitat integrada en la patronal de l’Alcoia i el Comtat, FEDAC-, la Fira de Tots Sants és un fantàstic aparador també per al petit comerç de la localitat. “És molt interessant per a nosaltres rebre mig milió de persones en pocs dies, que coneixen els nostres establiments i comproven les nostres virtuts, unes virtuts que no són altres que l’especialització i la personalització en el tracte a la clientela”. Així de clar defineix Vañó al petit comerciant contestà, reunit al voltant d’aquesta associació amb 90 membres.

Jordi Vañó és de l’opinió que per a una localitat de poc més de 10.000 habitants, la Fira només pot portar-li quantiosos beneficis, no només econòmics a curt termini durant els dies en què se celebra, sinó també a mig termini. Segons Vañó, “ens visiten persones de totes les comarques properes; des de València fins a Alacant, molts de la Safor, Alcoi, Xàtiva … que entren a les nostres botigues i comproven que oferim qualitat de servei i de productes. I igual aquests dies no ens compren, però hem comprovat que al poc temps tornen a les nostres botigues”, sosté Vaño.

Vañó defensa a ultrança el sector comercial i hostaler de Cocentaina, especialment pro-actiu. Segons el president dels comerciants, “l’activitat que tenim és més pròpia de grans ciutats, pel tracte que dispensem, per l’especialització. Però també gràcies a la restauració, que atrau possibles compradors. Rara és la setmana que un restaurant no convoca un esdeveniment, o organitza un concurs de tapes”.

La pròpia activitat comercial aconsegueix que perduri i es transmeti de generació en generació l’ofici. Vañó vol també agrair als contestans i contestanes la seva confiança en el comerç local en detriment de les grans superfícies o establiments de localitats veïnes. Igualment considera fonamental la presència de compradors de les 27 localitats confrontants que converteixen Cocentaina en una mena de capital comercial comarcal.
sense conformismes

Jordi Vañó no és partidari de conformar-se amb el bon estat de salut de què gaudeix el comerç assentat a la localitat, especialment si es parla de la Fira de Tots Sants. Vañó diu que “des de l’Ajuntament es fa tot el que pot per promocionar i millorar el certamen. Autobusos-llançadores, zones d’aparcaments, exposicions, etc, però cal reforçar la imatge del Comerç i també de potenciar el seu creixement i la millora dels seus serveis des de l’Administració, sigui local o autonòmica”.

El president dels comerciants posa com a exemple a Toledo, una localitat que és capaç d’adaptar les seves normatives urbanístiques a les necessitats dels comerços i establiments, encara que es trobin en el centre històric. “Cal adaptar les normatives per obrir i millorar locals, perquè en cas contrari, ens trobarem centres històrics amb una decoració uniforme de cartells de ‘Es ven’ o ‘Es lloga'”.