Home Castalla Els comportaments insalubres dels veïns provoquen la posada en marxa d’una campanya...

Els comportaments insalubres dels veïns provoquen la posada en marxa d’una campanya de conscienciació mediambiental a Castalla

348
0
SHARE

Els ajuntaments de les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla estan cada vegada més bolcats en aconseguir una correcta recollida i tractament dels residus que generen els seus habitants. Impedir que les deixalles humanes acaben al medi natural és una de les intencions de cadascun d’ells, seguint els dictats de les autoritats superiors per a conservar el Medi Ambient. Però el comportament dels propis veïns és, en ocasions, el principa entrebanc per a aconseguir-ho.

Així ho ha detectat l’Ajuntament de Castalla, que des de fa temps ve corroborant com els seus veïns duen a terme comportaments insalubres. Aquest fet té conseqüències directes i negatives en l’estat de conservació de la natura que envolta la capital de la Foia. Restes de necessitats animals, tovalloletes que bloquegen les instal·lacions de la depuradora, restes d’esmorzars en ple entorn natural o destrosses en el mobiliari urbà són alguns dels comportaments que han motivat la posada en marxa d’una campanya de conscienciaciò per a acabar amb ells.

La campanya orbita en torn a 10 imatges que reflecteixen casos reals de situacions relacionades amb la contaminació de la natura i l’estat de la ciutat. Seran divulgades tant en edificis municipals com a través de les xarxes socials municipals i busquen conscienciar a la població per a que millore el seu comportament, tant al casc urbà com a la natura. Sota el lema ‘Està en les teues mans’, l’Ajuntament crida a que cada veí duga a terme xicotets gestos que milloren l’estat mediambiental de la població. La Policia Local perseguirà i sancionarà els comportaments insalubres que detecte.

A més, Castalla s’ha sumat a la campanya ‘Un arbre per Europa’ com ja va fer aquest dijous la ciutat d’Alcoi. Es busca que les accions sostenibles dutes a terme en l’àmbit local amb la plantació d’un arbre tinguen repercusió a nivell global. L’objectiu no és altre que la conservació de la natura i la biodiversitat.