Home Cocentaina Els empresaris reiteren la necessitat de millorar els polígons amb les noves...

Els empresaris reiteren la necessitat de millorar els polígons amb les noves ajudes del Consell

1242
0
SHARE

La Generalitat Valenciana ha llançar enguany noves ajudes per a la millora i modernització dels polígons industrials valencians. L’empresariat de part del Comtat s’ha donat cita hui a Cocentaina precisament per a fer saber als representants polítics les seues necessitats en aquest sentit. Sobre elles orbitaran les peticions de subvencions que duran a terme ajuntaments com Cocentaina o l’Alqueria d’Asnar.

Les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla tenen en el ADN el gen industrial, pel que la immensa majoria de les localitats que les composen tenen als seus termes municipals un o diversos polígons industrials. Al mateix temps, aquestes superfícies porten dècades construïdes, i moltes d’elles no tenen alguns dels serveis bàsics que possibiliten a les empreses produir en les millors condicions possibles. La nova llei de modernització d’àrees industrials tracta de garantir precisament aquest fet, sent la primera de les seus característiques a tota Espanya.

El sector empresarial de Cocentaina i part de la resta de la comarca del Comtat s’ha donat cita aquest dimecres a la vila comtal per tal de conèixer més de prop els detalls de la llei. Adreçada a ella, la Generalitat Valenciana ha llançat per segona edició ajudes per a la millora dels polígons que poden demanar els respectius ajuntaments. Precisament l’objectiu d’aquesta trobada ha sigut recaptar les necessitats dels empresaris, en base a les quals demanar les ajudes del Consell i amb especial atenció als polígons als que no van arribar les anteriors inversions.

Una de les principals crítiques dels empresaris ubicats en polígons del Comtat són les condicions d’algunes de les zones en les que operen. Per això, representants municipals de poblacions com Cocentaina o l’Alqueria d’Asnar han estat presents en una jornada que determinarà les ajudes a demanar en quant a la millora dels polígons. En el cas de la capital del Comtat, les demandes es refereixen a les zones industrials de Sant Cristòfol i l’Alcúdia, en las quals s’esperen inversions per valor superior als 275.000 euros en el present exercici.

L’objectiu de que les necessitats dels empresaris siguen cobertes en quant a l’estat dels polígons en els que produeixen és garantir la seua permanència a les localitats de les comarques.