Home Cultura Els Enfarinats d’Ibi, elegida dècima millor festa d’interior de tota Espanya

Els Enfarinats d’Ibi, elegida dècima millor festa d’interior de tota Espanya

1761
0
SHARE

Cada 28 de desembre la vila d’ibi celebra una de les seues tradicions més autòctones i reconegudes arreu del món: els Enfarinats. Una batalla en tò satíric entre un govern i oposició ficticis que desbanquen del poder a les autoritats tradicionals, i tot amb una finalitat lúdica i solidària. És l’acte més conegut de les Festes d’Hivern de la població, i cada any rep l’atenciómediàtica de mitjans de comunicació vinguts dels 5 continents.

Aquest estiu, una web especialitzada en turisme rural ha dut a terme un procés de selecció per a establir quines són les festes en l’àmbit rural més apreciades pel públic. En definitiva, es tracta d’establir els 10 millors festejos rurals de tota Espanya. Entre les candidatures es troba la festa dels Enfarinats d’Ibi, que ha entrat en la darrera fase del concurs.

El jurat per a aquesta classificació són els propis viatgers i amants del turisme rural, 16.000 dels quals han establert que els Enfarinats d’Ibi configuren la dècima festivitat rural més apreciada a tota Espanya. La classificació l’encapçala la Festa del Renaixement de Tortosa, a Tarragona, que recrea la vida del segle XVI a base de gastronomia, tallers i espectacles.

L’objectiu d’aquesta iniciativa no és altre que fomentar les destinacions rurals com a potent atractiu turístic en torn a les festes que es desenvolupen en elles. Això sí, s’ha tingut en compte que la festa supose un atractiu sostenible per a l’entorn rural.