Home Alcoi Els festius locals de Alcoi del 2020 seran el 30 d’octubre i...

Els festius locals de Alcoi del 2020 seran el 30 d’octubre i el 7 de desembre

1368
0
SHARE

Una de les conseqüències de la crisi sanitària de la Covid-19 ha estat la suspensió de les festes de Moros i Cristians de la ciutat el passat mes d’abril. En aquell moment, l’Ajuntament suspenia els festius locals, quedant a l’espera de si es podrien traslladar o no les festes als últims mesos de l’any. Amb la suspensió definitiva de les festes locals més importants, s’havien de decidir, de nou, els dos dies festius de la ciutat abans d’acabar el 2020. Finalment, aquests dies seran el divendres, 30 d’octubre, i el 7 de desembre, dilluns.
La proposta presentada des del govern ha estat aprovada al CES, l’òrgan de participació en les decisions que afecten l’àmbit social i econòmic de la ciutat. El Consell Econòmic i Social (CES) està format per representants polítics, un de cada partit amb representació a l’Ajuntament; els sindicats UGT i CCOO; FEDAC, Federació de Comerç Alcoi Comercial i ACECA. També forma part un membre de la Cambra de Comerç, un del CEEI, d’AITEX, representants de la universitat i d’altres de les entitats educatives d’ensenyament superior i un representant de la Mancomunitat de l’Alcoià-Comtat.
Els nous festius, tant el divendres 30 d’octubre com el 7 de desembre, coincideixen amb dos dels ponts festius més importants de l’any, relacionats amb la festivitat de Tots Sants i la Constitució. També s’han tingut en compte les necessitats tant del sector comercial com de la indústria local. Conéixer els festius locals també permetrà poder marcar el calendari escolar per al pròxim curs 2020/2021.
L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, explica: “Una vegada coneguda la decessió de suspendre definitivament les festes de Moros i Cristians de 2020, era important decidir els festius locals per a que les empreses, i les treballadores i els treballadors, puguen acabar de planificar les vacances d’estiu i els dies que queden per a la resta de l’any. Comptant amb els diferents sectors empresarials i els sindicats, finalment, s’ha decidit, en una reunió del Consell Econòmic i Social, que seran festius a Alcoi en 2020 tant el 30 d’octubre com el 7 de desembre”.