Inici Alcoià Els gelaters es reuneixen amb Diputació d’Alacant per a avaluar la possibilitat...

Els gelaters es reuneixen amb Diputació d’Alacant per a avaluar la possibilitat de rebre ajudes

178
0
COMPARTIR

Practicament cap dels sectors productius de les comarques de la muntanya alacantina s’ha lliurat de les conseqüències econòmiques de la pandèmia de coronavirus que des de març lastra la vida de tot el món. Un fet que ha portat a molts d’ells a demanar ajudes i avantatges per part de les administracions per a retornar al nivell anterior a l’arribada del virus.

Un d’eixos sectors és el dels gelaters, dels quals existeixen diverses famílies dedicades a aquest negoci a la muntanya alacantina. Destaca Ibi, on des de fa dècades existeixen moltes persones i empreses que fan de l’elaboració de gelats el seu mètode de vida. El col·lectiu està representat per l’Associació Nacional de Gelaters Artesans, el president de la qual, Marco Miguel, que ha mantingut una reunió de treball amb representants de la Diputació d’Alacant.

En l’agenda de la trobada està la possibilitat de que els gelaters puguen rebre ajuda institucional per part de l’ens provincial. De fet, la davallada de la xifra de turistes i de la despesa en el sector que han fet fa que els gelaters també hagen estat damnificats per la crisi econòmica derivada de la Covid19.