Home Alcoià Els hostalers demanen a Sanitat Universal mediadors a peu de carrer i...

Els hostalers demanen a Sanitat Universal mediadors a peu de carrer i més rastrejadors per a evitar altre hipotètic tancament

475
0
SHARE

Hostalers de la Coordinadora Empresarial d’Oci i Hostaleria de la Comunitat Valenciana (CEOH) demanen a la Generalitat Valenciana la millora dels protocols de prevenció i control dels contagis mitjançant campanyes de conscienciació, a través de la intervenció de mediadors a peu de carrer, la contractació de més rastrejadors per perseguir i controlar els brots. També proposen la creació de la Taula Cientific-tècnica per a potenciar la seguretat de l’interior dels seus establiments hostalers, mitjançant l’ús de tot tipus de tecnologies, com purificadors d’aire, QR, mesuradors de CO2 o test ràpids.

Des de la Coordinadora asseguren que ha arribat el moment de seguir controlant els brots socials i evitar el contagi comunitari per mantenir les bones dades d’incidència acumulada a la Comunitat Valenciana, que es manté en l’entorn dels 30 casos per cada 100.000 habitants durant els últims 14 dies, les millors dades de tot Europa. “No podem donar passos enrere ni ser l’hostaleria qui pagui els plats trencats, constantment, amb contínues i severes restriccions; mentre, d’altra banda, no arriben els recursos necessaris i útils sanitaris per lluitar contra la crisi sanitària, com va passar durant la desescalada del mes de maig de 2020”, subratllen.

Així -mentre avança el procés d’immunització de la població amb la vacunació-, els hostalers demanen la presència de mediadors a peu de carrer per conscienciar la gent sobre l’ús permanent, obligatori i escrupolós de la mascareta en tot tipus d’espais. En aquest sentit, asseguren que els missatges de conscienciació són claus, a hores d’ara, però que aquest treball o responsabilitat, insisteixen, no pot recaure només en els hostalers durant la seva jornada laboral, en la qual, en moltes ocasions “ens toca fer de ‘policies’.

Així mateix, la intervenció de mediadors socials en les principals zones d’oci, passejos marítims i enclavaments comercials dels centres de les ciutats, faria convenient la contractació i creació de 1.000 llocs de treball dirigits a la tasca de conscienciació en totes les ciutats de la Comunitat Valenciana.

‘Dis-li-ho amb la mirada’

Es tracta d’una campanya de conscienciació sobre el correcte ús de la mascareta. De moment, i fins que des de les diferents conselleries i regidories competents moguin fitxa, les pimes hoteleres i de l’oci han posat en marxa en les tres províncies la campanya #DíseloConLaMirada per recordar l’ús de la màscara en els seus locals, en tot moment, excepte quan s’estigui consumint exclusivament.

La campanya, que es va iniciar a València ciutat, es difondrà a les xarxes socials de CEOH i les seves associacions, així com en les portes i mobiliari dels seus establiments. La iniciativa pretén apel·lar a la gestió professional i el compromís social, tant dels propis hostalers, com de el públic, a l’hora de respectar i complir amb les restriccions de seguretat i recomanacions sanitàries en els locals d’oci i restauració.

Des de la Coordinadora sostenen que seguiran promovent el compromís per les bones pràctiques, però reclamen més implicació i el reforç de les administracions públiques en matèria de conscienciació per prevenir i evitar més sacrificis a un sector que està pagant un elevat cost amb la pandèmia.

D’altra banda, i paral·lelament al llançament de la campanya #DíseloConLaMirada en les tres províncies, la CEOH realitzarà un estudi intensiu sobre l’ús de la màscara que permeta obtenir informació de primera mà sobre les pautes i recomanacions higienicosanitàries que s’estan duent a terme en els establiments, la resposta de públic a les normes i si són efectives i suficients.