Home Alcoi Els jubilats reivindiquen pensions dignes a Alcoi i Onil i anuncien més...

Els jubilats reivindiquen pensions dignes a Alcoi i Onil i anuncien més mobilitzacions en el futur

0
SHARE

Centenars de persones han eixit al carrer aquest dijous a Alcoi i Onil per a mostrar el seu descontent davant l’empobriment de les pensions per part del Govern central. Exigeixen pensions acords al preu de la vida després d’una dècada en la que els pensionistes han sigut el principal suport dels familiars aturades. No pararan fins aconseguir-ho.

El col·lectiu de la Tercera Edat, el més nombrós de la societat espanyola degut al l’envelliment de la població, ha hagut de prestar suport amb les seues pensions als seus familiars durant la crisi econòmica. Un fet que els ha empobrit, situació que no ha fet sinó empitjorar, denuncien, després de les reformes que el govern central ha executat en el sistema de pensions o el sanitari. A més, l’augment de preus d’alguns serveis, com els subministraments energètics bàsics, ha afegit més llenya al foc, fins el punt de que els jubilats han decidit eixir al carrer a mostrar el seu malestar.

Ho han fet amb diferents protestes, que han arribat a fins a 200 poblacions de tota Espanya, dos d’elles, Alcoi i Onil, ubicades a l’interior alacantí. Centenars de persones, no tots jubilats, s’han concentrat a la Plaça d’Espanya de la capital de l’Alcoià i front a l’Ajuntament d’Onil per a reivindicar unes pensions dignes al l’Executiu de Mariano Rajoy. Defenen que ells han suportat bona part de les conseqüències de les mesures contra la crisi ajudant a les generacions que el segueixen amb pensions irrisòries, i reclamen de la derogació de la reforma de les pensions per a fer-les dignes.

La pujada de les pensions, xifrada en el 0,25%, que suposa a males penes 2 euros al mes per a cada jubilat, no compensa, afirmen, la pujada del preu de la vida, al temps que redueix la seua capacitat d’estalvi. Pretenen dignificar les pensions, i exigeixen al poder polític que abandone la connivència amb l’econòmic, deixant de banda la prioritat cap als diners per a posar el focus en les persones. També demanen el retorn dels diners públics sostrets pels polítics corruptes per a equilibrar la lladriola de les pensions. A pesar de tot, intueixen que no obtindran massa resposta per part del Govern, però garanteixen que les protestes continuaran en el futur, fins que la seua veu siga escoltada.

Les protestes que duen a terme són, consideren, transversals, pel que tracten també de lluitar contra la precarietat laboral, especialment la dels joves, i ajudar a recuperar els drets socials perduts durant la crisi.