Home Destacats Els majors d’Ibi testen una plataforma europea amb la que millorar la...

Els majors d’Ibi testen una plataforma europea amb la que millorar la seua qualitat de vida

1180
0
SHARE

El col·lectiu de la Tercera Edat d’Ibi ha estat testant durant aquesta setmana las capacitat del projecte HELP, desenvolupat per AIJU, a l’hora de millorar la seua qualitat de vida. Ho han fet mitjançant una aplicació que avalua la idoneïtat dels comportament dels majors en alimentació, exercici físic i mental o sociabilitat per a establir-los pautes que augmenten el seu benestar. Mitjançant un fòrum poden inclús accedir a l’ajuda de professionals per via telemàtica.

L’edat és un dels principals factors que afecta a la qualitat de vida de qualsevol persona, degut a la pèrdua de facultats físiques i, habitualment, també psíquiques que porta aparellada la vellesa. Per al sistema sanitari i assistencial, es tracta de tot un desafiament el manteniment d’una qualitat relativament bona per a les persones majors, fet que redunda en menors despeses en tractaments i ingressos hospitalaris. Ara, aquesta línia d’actuació es veu complementada amb el projecte HELP, una iniciativa que tracta de que els majors milloren per els mateix el seu benestar.

El Centre Especialitzat en Atenció a Majors CEAM d’Ibi és l’ens encarregat de testar amb els seus usuaris la capacitat de millora que els ofereix el projecte HELP, que coordina i desenvolupa AIJU. Els majors, mitjançant l’ús de les noves tecnologies, poden assolir conceptes com una alimentació equilibrada, les dosis adequades d’exercici físic i també exercicis cognitius. L’aplicació s’encarrega de detectar els principals perills per al benestar dels usuaris i de suggerir-los pautes per millorar la seua qualitat de vida a base de comportaments i hàbits saludables.

El projecte HELP es troba actualment en un estat embrionari a Espanya, França i Itàlia, on està testant-se la seua validesa. Per als usuaris, es tracta d’una forma d’identificar en què vessants poden millorar per a mantenir una qualitat de vida que els permeta ser independents durant el major temps possible. L’aplicació inclou un fòrum via internet mitjançant el qual poden intercanviar opinions i pautes al voltant de la seua qualitat de vida, al temps que es compta amb personal especialitzat capaç d’assessorar-los telemàticament i de forma quasi immediata.

L’aplicació està ja a l’abast dels usuaris en les plataformes de descarrega mòbil i busca ser aplicada a tota Europa per a optimitzar la qualitat de vida de la Tercera Edat.