Home Ibi Els Moros i Cristians d’Ibi tindran punts violetes contra els abusos sexuals

Els Moros i Cristians d’Ibi tindran punts violetes contra els abusos sexuals

1147
0
SHARE

Durant les Festes de Moros i Cristians, el principal esdeveniment festiu a la majoria de les poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, es sòl consumir més alcohol que habitualment. Un fet que pot detonar comportaments allunyats del civisme i el respecte, com poden ser las baralles o els abusos sexuals. Per a prevenir i informar al voltant especialment de segon fenomen, Ibi comptarà per tercer any consecutiu amb diversos punts violetes.

Es tracta amb aquesta iniciativa de sensibilitzar a la societat al voltant de la necessitat d’oferir espais segurs per a les dones en contextos d’oci, així de com conscienciar al voltant del consum d’alcohol i estupefaents. Habitualment, els punts violeta s’instal·len a Ibi durant els dies en que es celebren els festejos, però enguany la novetat estreba en que els punts violeta estaran actius ja des d’aquest cap de setmana, quan hi han previstos concerts previs als festejos.

Com ve ocorreguent durant els dos darrers anys, en les nits d’Entradetes estarà actiu el photocall que divulga la campanya de conscienciació per unes festes lliures d’abusos sexuals. Els punts violeta estaran oberts durant les nits prèvies als Moros i Cristians entre les 22 i les 4.30h de la matinada.