Inici Cultura Els Moros i Cristians d’Onil també cauen aplaçats per la crisi del...

Els Moros i Cristians d’Onil també cauen aplaçats per la crisi del coronavirus

497
0
COMPARTIR

Finalment s’han complert les pitjors previsions i les Festes de Moros i Cristians d’Onil han caigut del calendari tal i com estava previst. Una situació que ja s’ha produït en localitats com Alcoi i Banyeres, que celebren els seus dies grans molt a prop de les dates colivenques. El canvi del calendari aprovat el passat mes d’octubre establia que els Moros i Cristians d’Onil es celebrarien entre el 29 d’abril i el 3 de maig, buscant adaptar-se a la realitat social per a facilitar la participació en cap de setmana.

No obstant, el canvi de dates serà una realitat i no per l’elecció del món fester colivenc, sinó per l’actual situació de crisi sanitària derivada de l’epidèmia mundial de coronavirus Covid.19. La decisió l’han presa a última hora d’aquest dilluns 23 de març tant l’Associació de Comparses Mare de Déu de la Salut i l’Ajuntament, responent a l’allargament de la situació d’Estat d’Alerta anunciat aquest passat cap de setmana. Teòricament -després de que siga aprovada eixa ampliació pel Congrès dels Diputats-, el confinament de la població durarà fins el proper 11 d’abril.

D’ahí endavant s’obri un període encara incert, en funció de la llargària i les condicions del qual es decidirà la data per a celebrar els festejos. L’únic que és segur a aquest respecte és que no es realitzaran fins que la seguretat de la població estiga garantida.