Home Agres Els pobles del Comtat s’acullen a la Cultura davant la impossibilitat de...

Els pobles del Comtat s’acullen a la Cultura davant la impossibilitat de celebrar els seus festejos d’agost

743
0
SHARE

La pandèmia de la Covid19 continua lastrant la celebració dels actes festius que composen les principals mostres de la tradició a cada localitat de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Cap població de la zona ha pogut celebrar les seues Festes amb normalitat, incloses les localitats menys habitades de la comarca del Comtat. Moltes d’elles concentren els actes festiu al llarg del present mes d’agost.

En aquesta situació s’han trobat durant les darreres setmanes municipis com Agres, Benilloba o Fageca, entre altres. Totes elles han pres la decisió de cancel·lar definitivament els actes festers davant l’aparició de nous contagis per coronavirus al Departament de Salut. Les Festes d’aquestes poblacions solen multiplicar la quantitat de persones que es troben elles en relació a la seua població habitual.

La suspensió dels actes, no obstant, ha sigut coberta amb diferents activitats culturals i religiosos a cadascuna d’elles. Es tracta dels esdeveniments permesos per la Conselleria de Sanitat Universal degut a que poden controlar-se els aforaments, el distanciament social i l’ús d’elements de protecció front al virus.