Home Alcoi Els Pressupostos Participatius per a la Infància d’Alcoi arriben a les votacions...

Els Pressupostos Participatius per a la Infància d’Alcoi arriben a les votacions amb 40 propostes

0
SHARE
Una de les darreres reunions entre els responsables municipals i els alumnes de la ciutat.

L’alumnat de 6é de Primària dels centres educatius d’Alcoi que han intervingut en la iniciativa, ha treballat la Participació i triarà les seues propostes.

Els pressupostos participatius per a la infància d’Alcoi entren en la recta final, la fase de votacions. Es duran a terme la pròxima setmana del 16 al 20 de maig de forma on-line. Participarà el Consell Local de la Infància (CLIA) i l’alumnat de 6é de 15 centres educatius centres tant públics com concertats d’Alcoi, incloent-hi el CPEE Tomàs Llàcer.

Aquest projecte segueix el mateix sistema que el ‘dels majors’. És a dir, es destina una part per a inversió -en aquest cas 20.000 euros- i una altra per a despesa corrent -5.000 euros-. S’entén com a inversió aquelles despeses destinades a la creació o adquisició de béns materials i que no comporten ni despesa corrent anual ni plurianual, més enllà de les mínimes necessàries per a la seua conservació i manteniment. Amb la despesa corrent es poden fer diferents activitats, són iniciatives que no perduren en el temps.

El passat divendres es va dur a terme l’última sessió dels Pressupostos Participatius per a la Infància als col·legis alcoians. Allí es van explicar les propostes que són viables i el cost de cadascuna d’elles; i les no viables amb el motiu de la no viabilitat -sobrepassa el pressupost, ja s’ha realitzat/està realitzant-se/està pendent de realitzar-se, no es considera una proposta de inversió o despesa corrent, o dificultats tècniques-.

Hi ha un total de 40 propostes, pràcticament el doble de l’any passat que en van ser 21, 12 de despesa corrent i 28 d’inversió. Cada estudiant haurà de votar obligatòriament 3, una de cada opció i la tercera podrà triar entre inversió o despesa corrent. El nombre de propostes que es duran a terme dependrà del seu cost, ja que no es pot sobrepassar el pressupost indicat.

Principals propostes:

Entre les propostes més destacades en la vessant de despesa corrent es troben activitats esportives i lúdiques -tornejos, tallers, escape room’s…-. Mentre, en inversió es concentren les principals despeses, amb projectes com millores a instal·lacions esportives o zones infantils, obres en voreres o reparacions als carrils bici de la ciutat.

“Des de l’Ajuntament d’Alcoi apostem per l’Educació en la Participació de la infància de la ciutat. Arribem a una fase en que l’alumnat votarà les propostes, tant les seues com les de la resta, per tindre una ciutat millor. D’aquesta manera poden veure com gràcies a la seua intervenció a través de la participació es té en compte i ens ajuda a millorar Alcoi. Vull agrair la participació dels centres educatius i que creguen en aquest projecte, ja que té com a objectiu educar als nostres joves en participació i fer-los créixer com a persones”, ha afirmat la Regidora de Democràcia Participativa d’Alcoi, Teresa Sanjuán.