Home Alcoi Els sindicats denuncien l’explotació laboral dels joves en Festes i insten a...

Els sindicats denuncien l’explotació laboral dels joves en Festes i insten a denunciar irregularitats

947
0
SHARE

L’arribada de les Festes de Moros i Cristians a part de les poblacions de la muntanya alacantina provoca centenars de contractacions temporals, especialment en el sector hostaler. Un fet que desemboca, segons han detectat els sindicats, en contractacions en precari que no compleixen la legislació laboral. Per això, centrals sindicals com CC.OO. criden als joves a denunciar l’explotació per a aconseguir aturar-la.

El mes d’abril està plegat de Festes i actes relacionats amb elles a les localitats que composen les comarques de l’Alcoià, EL Comtat i la Foia de Castalla. D’ací endavant són moltes les poblacions que celebren jornades festives, en les que sectors com l’hostaleria tenen una de les seues èpoques de més treball. Això suposa que molts d’aquests comerços duen a terme contractacions per a abastir la demanda, moltes de les quals són cobertes per joves. No obstant, les centrals sindicals porten anys detectant que les condicions laborals en que operen no són les adequades.

Les contractacions que l’hostaleria du a terme especialment a la ciutat d’Alcoi cara a l’arribada dels Moros i Cristians no sempre compleixen amb la legalitat vigent en l’àmbit laboral. Una realitat que els sindicats detecten any rere any i que enguany ha provocat el llançament d’una campanya per a denunciar-ho. Sota el nom ‘Que aquestes Festes desfilen les filaes, i no els teus drets laborals’, aquesta iniciativa tracta d’aglutinar als joves afectats per aquestes contractacions per a denuncien la situació amb l’objectiu d’aturar-la. El principal argument és l’explotació dels treballadors.

La demanda de mà d’obra per a abastir el consum de menjars i begudes, que es dispara durant els festejos, provoca centenars de contractacions, moltes d’elles destinades als joves. No obstant, segons els sindicats, els salaris són ínfims, les jornades extremadament llargues, sense contracte ni cap mena de seguretat laboral. Per això, ens com CC.OO. insten als afectats a denunciar les situacions que viuen per a acabar amb la precarietat laboral dels joves en Festes, facilitant-los la conciliació laboral per a que també puguen gaudir dels dies més especials de l’any a les poblacions que les celebren.

L’objectiu últim de la campanya és donar un pas més per a eradicar la precarietat del mercat laboral a l’interior alacantí.