Home Alcoi Els veïns del barri alcoià de La Sang exigeixen partides als pressupostos...

Els veïns del barri alcoià de La Sang exigeixen partides als pressupostos per a rehabilitar les seues façanes

781
0
SHARE
dav

L’Associació de Veïnes i Veïns del Barri La Sang ha rebut el vist i plau de la Generalitat Valenciana per a constar al Registre d’Associacions de la Comunitat Valenciana, amb el número CV-01-061742-A de la Secció Primera. Però més enllà de qüestions burocràtiques, continua reclamant una solució definitiva al problema de despreniments de les peces de marbre de les façanes als edificis del barri.

En primer lloc, des de l’associació han explicat que van presentar una proposta als pressupostos participatius. Proposta que va ser avalada àmpliament per la ciutadania i que, per contra, el govern municipal va excloure del procés de votació final, al·legant que no procedia. El col·lectiu veïnal va reclamar en temps i forma, però les explicacions rebudes no incloïen cap explicació legal o administrativa.

Més enllà d’això, les veïns i veïns reclamen un compromís seriós per part de l’Ajuntament d’Alcoi per a que incloga una partida als pressupostos per redactar un projecte de rehabilitació. Projecte que entenen que no serà finançat íntegrament per l’administració local, però que ha de significar el primer pas per a trobar una solució, de la mà de la Generalitat o del Ministeri. Per això han escrit a tots els grups municipals del Consistori per a que en el debat de pressupostos prenguen aquesta determinació.

A més, l’associació està difonent un petit recull de premsa per explicar els antecedents de la situació actual i insistir que la responsabilitat és de l’administració, com a promotor de la construcció del barri. Resum que han fet arribar a diferents grups polítics de les Corts Valencianes i a la Conselleria d’Habitatge.