Home Alcoi Els veïns del Centre d’Alcoi es rebel·len contra l’ocupació de cases al...

Els veïns del Centre d’Alcoi es rebel·len contra l’ocupació de cases al barri

0
SHARE

L’abandonament i la manca de conservació a la que estan sotmeses bona part dels habitatges als cascs antics de la immensa majoria de poblacions causa des de destrosses fins a situacions poc salubres i ocupacions. Una realitat que no és aliena a la ciutat d’Alcoi, on diversos carrers del Centre passen per aquestes situacions. Fa anys que a la capital de l’Alcoià es donen aquest tipus de casos, però ha sigut ara quan els veïns del barri han dit prou.

Ho han fet primer penjant cartells de les seues pròpies llars, on parlen de cases ocupades en les que es ven droga, de falta de respecte dels okupes i d’abandonament municipal. Consideren que la manca d’actuacions de l’Ajuntament ha facilitat que molts immobles de carrers com Casablanca, Sant Jaume o Sant Francesc hagen sigut ocupats simplement amb una patada a la porta.

El darrer episodi ha sigut una protesta semi improvisada que una vintena de veïns han dut a terme al carrer per a reivindicar actuacions en el barri. Sense elles, els veïns vaticinen més ocupacions, més brutícia i menys civisme per part dels okupes. Per això, estan disposats a mobilitzar-se quantes vegades siga necessari per a aturar una situació que consideren perjudicial per al seu barri i la imatge de la ciutat.

Per la seua banda, l’Ajuntament d’Alcoi argumenta que no té totes les competències en aquesta matèria, però que actúa en aquells immobles que registren perill per als vianants. Cosa que ha ocorregut amb les darreres pluges, que han obligat a enderrocar altre edifici per les seues males condicions de conservació. L’oposició ja ha mostrat la seua preocupació per la situació i ha preguntat a l’Ajuntament per les accions que té pensades en el plenari d’aquest divendres 4 d’octubre.