Inici Cultura Una mostra ret homenatge als 50 anys de la nina ‘Barriguitas’ al...

Una mostra ret homenatge als 50 anys de la nina ‘Barriguitas’ al Museu de la Nina d’Onil

343
0
COMPARTIR

La coneguda com a Vall del Joguet, ubicada a la sub comarca de la Foia de Castalla, és el bressol espanyol de la producció de joguets. De localitats com Ibi i Onil han sorgit alguns dels jocs i nines que més felicços han feet a generacions i generacions de xiquets des de fa dècades. La creativitat en el disseny és, de fet, un dels factors en els que sempre han destacat els jogueters de l’interior alacantí.

A Onil, la producció joguetera es va especialitzar a mitjans del passat segle XX en la fabricació de nines. De les fàbriques colivenques han eixit algunes de les nines que més èxit han tingut a nivell internacional i al llarg de la història d’aquest tipus de producte. Tot i que a Onil ja es fabricaven nines en el segle XIX, no va ser fins el XX quant marques com Famosa van populartitzar nines com la Nancy o les Barriguitas.

Aquestes segons protagonitzen una nova mostra que acull el Museu de la Nina d’Onil. Es compleixen en aquest 2019 mig segle d’història d’aquesta nina que moltes xiques encara adoren de la seua etapa infantil. Ara, totes les amants d’aquestes nines poden visitar el principal museu colivenc per a gaudir de 50 anys de Barriguitas fins el proper mes de desembre, data en la que es clausarà l’exposició.

Desenes de nines Bariguitas conformen la mostra, que ja està activa al Museu de la Nina colivenc. La majoria d’elles provenen de col·leccions privades que molts veïns de la pròpia localitat tenen a les seues llars. La mostra permetrà admirar aquestes nines vestides amb trages d’arreu del món, així com conèixer la seua fabricació i composició, que sempre ha mantingut l’essència de la producció artesanal colivenca.