Home Alcoià Emergències alerta de l’arribada d’una nova onada de calor per al proper...

Emergències alerta de l’arribada d’una nova onada de calor per al proper cap de setmana

0
SHARE
Sol d'estiu a la ciutat d'Alcoi.

Les dades indiquen que el mes de juliol ha sigut un dels més calorosos des que existeixen registres a tota Espanya. Bona part dels dies que composen el 7é mes de l’any han registrat temperatures properes o superiors als 35º en aquest 2022. Agost ha començat amb temperatures més suaus, però la situació es complicarà de nou cara a aquest proper cap de setmana.

Tot degut a que l’Agència Estatal de Meteorologia ha detectat l’arribada d’una nova massa d’aire càlid que farà pujar el mercuri de nou fins a prop dels 40º. L’episodi d’altes temperatures es donarà entre el divendres 12 i el diumenge 14, amb les últimes coletades la jornada de dilluns 15. La nova onada de calor arribarà acompanyada de vents de ponent i d’una reducció en la humitat ambiental que incrementarà de nou el risc d’incendis forestals.

Prohibicions i recomanacions

Davant d’aquesta situació, el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat ha alertat de que està terminantment prohibit encendre foc a qualsevol punt. És important recordar-ho degut a que la campanya estival fa preveure més visites als paratges naturals i forestals de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Tot i que estiguen habilitats per a poder cuinar en ells amb foc, aquest fet està terminantment prohibit.

A títol personal, Sanitat Universal ha llançat una sèrie de recomanacions per a evitar successos com els colps de calor. Així, es recomana a la població evitar l’esforç físic en les hores centrals del dia, mantenir-se hidratats i utilitzar protecció solar. Tot això prestant especial atenció als col·lectius vulnerables, com xiquets, malalts o persones majors.