Home Alcoi Emergències celebra jornades educatives a Alcoi i activa les brigades forestals de...

Emergències celebra jornades educatives a Alcoi i activa les brigades forestals de repoblament

727
0
SHARE

Alcoi alberga els propers 9 i 10 de febrer unes jornades en les que conèixer més de prop als serveis d’emergència que operen al País Valencià. Una de les jornades està dedicada als escolars, mentre la segon obri les portes a la ciutadania amb simulacres inclosos. A més, les localitats menudes de la zona ja compten amb les contractacions de brigades d’emergència que contribuiran a minimitzar el despoblament que pateixen.

Els serveis d’emergències que gestiona cada comunitat autònoma s’erigeixen com als primers cossos de resposta ràpida front a qualsevol incidència que es puga produir. Al territori valencià, el sistema d’emergències 112 porta 3 dècades funcionant i evolucionant fins al punt de convertir-se en un dels de referència a tota Espanya. Però eixe fet no es aconsegueix d’altra forma que no siga millorant i optimitzant els recursos i el contacte entre els diferents cossos que composen el servei, entre els que s’inclouen policies, bombers, sanitaris, brigades forestals i un llarg etc…

Tots ells estaran presents a Alcoi els propers 9 i 10 de febrer, degut a les jornades que ha convocat l’Agència de Seguretat i Emergències. L’objectiu no és altre que estretir el contacte entre els diferents cossos dins d’una activitat que es celebrarà en l’entorn de la Plaça Al-Azrac, i que inclourà simulacres i actuacions en les que participaran vora 500 efectius i més de 100 vehicles. A més, la idea és portar als escolars de les comarques per a que coneguin el servei d’emergències en la primera jornada, mentre la segon serà oberta al públic, al que es vol informar.

El Director General d’Emergències ha aprofitat per a confirmar també la posada en marxa de les brigades forestals destinades a localitats interiors valencianes amb poca població. Aquesta mesura es du a terme gràcies a les subvencions del Servef i compleixen una triple funció: d’una banda, es dona treball i es forma a brigadistes per un període d’entre 6 i 8 mesos; per altra, s’augmenta al grau de protecció i la capacitat de resposta a aquestes zones en cas d’incendi forestal; i una tercera que afavoreix el repoblament de zones que pateixen pèrdua poblacional. El procés de contractació de personal per part dels Ajuntaments ja està en marxa.

Les brigades forestals de repoblament estan dotades amb 12 milions d’euros per la Generalitat i arribaran a 214 pobles.