Home Destacats Empresaris de tota la regió creen una xarxa de sinèrgies amb una...

Empresaris de tota la regió creen una xarxa de sinèrgies amb una jornada realitzada a Onil

2207
0
SHARE

Més de 80 empresaris provinents de bona part del País Valencià s’han donat cita aquest dijous a Onil. És la primera vegada que es convoca un esdeveniment d’aquestes característiques a una localitat que busca la forma d’obrir noves vessants productives i de creació de riquesa. La jornada, que compta amb els casos d’èxit de les principals empreses de la muntanya alacantina, val com a punt de partida per a activar relacions de confiança entre els empresaris, pertanyents a diversos sectors productius. Mitjançant elles es pretèn aprendre, col·laborar i crear sinèrgies entre el món empresarial.

El canvi de model productiu que està experimentant l’economia al País Valencià té diverses conseqüències entre el sector empresarial de la regió. En un món globalitzat, la competència ja no la suposen les empreses que produeixen en l’entorn d’una determinada mercantil, sinó aquelles que produeixen més barat i més ràpid en qualsevol lloc del món. Els empresaris han canviat la competència directa per formes de col·laboració i intercanvi de coneixement que tenen en la Foia de Castalla un espill en el que mirar-se degut al seu caràcter industrial.

Onil ha sigut la localitat on aquest dijous s’han donat cita més de 80 empresaris de múltiples rams i vinguts de bona part de la regió. No busquen vendre els seus productes o augmentar la seua cartera de clients i proveïdors, sinó conèixer altres empreses amb les que encetar relacions de confiança que ajuden a les dos parts a millorar. Es tracta d’una nova forma de col·laboració entre el món empresarial que busca diversificar la producció, optimitzar els processos de gestió i, per damunt de tot, crear riquesa i ocupació en torn al suport mutu entre empreses.

La jornada empresarial convocada a Onil és un dels exemples de la nova forma de compartir el coneixement empresarial entre les empreses valencianes. Mercantils jogueteres, empreses de representació, immobiliàries, siderúrgiques i un llarg etcètera han estat presents en una jornada en la que s’han divulgat casos d’èxit a la Foia de Castalla. Aquest tipus de trobades són molt ben valorades pels empresaris, que tenen l’opció de conèixer i intercanviar opinions i experiències amb altres empresaris que poden aportar punts de vista diferents que ajuden a millorar la gestió de les seues pròpies empreses. Una relació que funciona com una corretja de distribució en els dos sentits.

Aquesta experiència també ha valgut per a mostrar les capacitats de les poblacions de la Foia de Castalla per a albergar empreses.