Home Alcoià Empreses del plàstic llancen una campanya pel reciclatge com a pilar de...

Empreses del plàstic llancen una campanya pel reciclatge com a pilar de l’economia circular

1705
0
SHARE

Els empresaris valencians del plàstic han mantingut hui una reunió a Castalla, en la que han conegut les possibles ajudes a les que poden acollir-se per a fer més sostenible el sector. Posar en marxa l’economia circular és una prioritat tant per als empresaris com per a l’administració valenciana. Una de les eines que s’ha enllestit és una campanya de conscienciació per a fomentar el reciclatge de plàstics en tota la societat.

La Humanitat viu a dia de hui en la que es coneix com l’era del plàstic, un element processat a partir de derivats del petroli i que està present pràcticament a tots els productes de tot tipus amb que viu cada persona. Es tracta d’un material contaminant, sempre i quant siga abandonat a la natura, i de fet en els oceans més grans existeixen colossals illes formades per concentracions de tones i tones d’aquest element. Al País Valencià, i concretament a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, existeixen multitud d’empreses i sectors productius íntimament lligats al plàstic.

Una important part del l’espectre productiu de la zona depèn directament d’aquest element per a continuar amb la seua tasca productiva. Però els empresaris del ram, amb el suport de la Conselleria d’Economia Sostenible, han llançat hui una campanya orientada a conscienciar a la població de que l’enemic no és el plàstic, sinó la incapacitat de reciclar que acaba deixant tones d’aquest material per tot arreu. Consideren els empresaris que no és el plàstic qui té la culpa de la contaminació, sinó la societat, que no és conscient de la necessitat imperiosa de reciclar.

La campanya porta per títol ‘No tires la culpa al plàstic’, i ha sigut presentada en el marc de l’assemblea que l’ens ha celebrat a Castalla. En ella han estat presents, a més dels empresaris del ram, una delegació de l’IVACE i de l’Agència Valenciana d’Innovació, que han traslladat al col·lectiu les línies d’ajuda que tenen per a poder convertir-se en referent de la sostenibilitat i l’economia circular a tota Europa. Paral·lelament, el sector vol implantar materials plàstics biodegradables en el seus productes.

Amb la campanya i les ajudes per al sector del plàstic valencià, els seus integrants vaticinen un futur de creixement exponencial i, per damunt de tot, sostenible.