Home Destacats Empreses turístiques d’Onil creen una sinèrgia que s’estrena amb una ‘Onil es...

Empreses turístiques d’Onil creen una sinèrgia que s’estrena amb una ‘Onil es Mostra’ limitada

0
SHARE

Les 4 empreses turístiques d’Onil han decidit que col·laborar és millor que competir. S’han unit per a crear la marca Turonil, que pretén donar visibilitat a totes les potencialitats turístiques de la població. La seua primera activitat conjunta tindrà lloc el proper cap de setmana durant la fira ‘Onil es Mostra’, limitada pel coronavirus. Una fira en la que també es retrà homenatge a les 18 víctimes colivenques de la pandèmia.

D’uns anys a aquest part, el turisme s’ha convertit en un dels sectors que més s’està potenciant no sols a la costa. Tradicionalment, l’oferta turística alacantina ha estat centrada en el turisme de sol i platja, que ha acaparat la immensa majoria dels visitants a terres alacantines. Però el patronat de turisme Costa Blanca es va adonar després de la crisi del 2008 que les localitats de l’interior tenen molt a dir en aquest sentit. Cultura, patrimoni, natura, gastronomia… són sols alguns dels seus atractius, que han cimentat el naixement d’empreses turístiques a la zona.

Un exemple d’aquesta realitat es dona a Onil, on en la darrera dècada han sorgit fins a 4 empreses relacionades amb el turisme. Cada una es centra en un potencial atractiu de la població: turisme industrial i museístic, patrimoni i gastronomia, natura i esports. Des de principis d’any, abans de la pandèmia, totes elles treballen per a enllestir una sinèrgia que permeta dinamitzar un sector molt actiu en els darrers temps a la vila de les nines. Naix així Turonil, una marca que busca atraure més turistes a la localitat gràcies a la potenciació dels creixents atractius turístics de la població.

Turonil s’estrena amb activitats conjuntes en la fira ‘Onil es Mostra’ que es celebra els dies 9 i 11 d’octubre a la localitat. La d’enguany serà una edició diferent, marcada per les limitacions imposades per la Covid19. No hi hauran expositors pels carrers colivencs, però sí activitats culturals i turístiques, entre les que destaca el ‘Trivial Colivenc’ organitzat per Turonil. Els participants poden aconseguir regals relacionats amb els atractius de la població mentre coneixen més al voltant de la seua història. A banda, l’Ajuntament prepara un homenatge a les víctimes i els herois de la pandèmia a la població que restarà per a sempre en el parc que envolta l’ermita de la Mare de Déu de la Salut.

Amb la fusió de les seues empreses turístiques i la proliferació d’activitats, Onil es situa en una posició cada vegada més visible en el panorama turístic de la província d’Alacant.