Home Alcoià Es composen les corporacions municipals de la muntanya amb sorpreses a Muro...

Es composen les corporacions municipals de la muntanya amb sorpreses a Muro i Castalla

1589
0
SHARE

La legislatura 2019-2023 ja s’ha encetat amb la conformació de les corporacions municipals a les poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. La gran sorpresa ha saltat a Muro, on PP i Ciutadans han facilitat l’elecció de Gabriel Tomàs, per EU, com Alcalde amb només 2 regidors per a la formació. A Castalla, Antonio Bernabeu renova com Alcalde per Ciutadans però amb canvi de suport, que passa de ser socialista a ser popular. Les principals localitats, com Alcoi, Cocentaina, Ibi, Onil o Banyeres han reelegit als seus primers edils de l’anterior legislatura.

El cap de setmana ha tingut un caire polític a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla degut a la configuració de les corporacions municipals que composaran als diferents ajuntaments després de les eleccions del 26M. A la ciutat d’Alcoi el socialista Toni Francés afronta el seu tercet mandat consecutiu amb un govern en minoria però amb la major representativitat de les 3 darreres legislatures. Ho farà amb suports puntuals i apel·lant al diàleg per a aconseguir un elevat grau de suport per als grans projectes que pensa posar en marxa fins 2023 a la ciutat dels ponts.

A la vila de Cocentaina, la també socialista Mireia Estepa ha renovat el càrrec d’Alcaldessa gràcies a que la del PSPV va ser la llista més votada als passats comicis. Els socialistes contestans han deixat per a més endavant la possible configuració de pactes, tot i que no descarten un nou govern en minoria que comptaria amb un regidor més que en l’anterior legislatura.

A Ibi, la victòria electoral del PP amb majoria absoluta ha atorgat un nou mandat a Rafa Serralta al front d’un equip de govern que, amb els resultats electorals, té garantida l’estabilitat, però que escoltarà a les forces de l’oposició per a generar el major consens possible amb les iniciatives que proposen.

A Castalla, els vots favorables del PP han atorgat l’Alcaldia de nou a Antonio Bernabeu per Ciutadans. El primer edil s’ha desmarcat així del pacte de govern que mantenia amb el PSPV en la darrera legislatura, en una decisió, afirma, en la que no ha intervingut l’executiva nacional.

La sorpresa del cap de setmana ha tingut lloc a Muro, on els 2 regidors del PP i altre de Ciutadans han provocat que EU ostente de nou l’Alcaldia, tal i com va ocórrer fa 4 anys. Aquesta decisió ha deixat bocabadats als regidors de Compromís, que aspiraven a comandar l’Ajuntament al ser la llista més votada i no haver arribat a cap pacte. El nou Alcalde, Gabriel Tomàs, aspira a crear una espècie de govern de concentració unificant els programes electorals.

Mentre, a Onil, la socialista Humi Guill afronta el seu segon mandat com Alcaldessa després d’haver agranat als seus rivals en les eleccions. Ho farà amb majoria absoluta dins d’un plenari on no tindrà problemes per a posar en marxa les seues iniciatives, però en el que buscarà consensos.

A Banyeres, Josep Sempere renova al front del Consistori per Compromís i amb majoria absoluta, mentre a altres localitats com Agres s’ha hagut de celebrar el plenari de matinada per a permetre al regidor socialista votar per a reelegir a Josep Manel Francés com Alcalde.