Home Alcoi Es constitueix la primera colla de campaners d’Alcoi

Es constitueix la primera colla de campaners d’Alcoi

469
0
SHARE
Imatge: Assemblea de constitució de la Colla Campaners d'Alcoi

Els seus promotors, Jorge Chirlaque, Gabriel Guillem i Javier Monllor, amb un grup de familiars, amics, i altres amants del món de les campanes, han fet possible que Alcoi compte amb la primera colla de campaners.

Després d’uns mesos d’intensa feina, van aconseguir que, dissabte 2 d’abril tinguera lloc l’assemblea de constitució de la colla, amb 29 socis fundadors, convidats i autoritats que es van reunir a la seua seu a la parròquia de Santa Maria. Allí es van signar els estatuts i l’acta fundacional, i va quedar nomenada la junta directiva composada per cinc dels promotors, la qual serà provisional mentre es fan els tràmits d’inscripció de la colla en el registre d’associacions de la Comunitat Valenciana i de l’Ajuntament d’Alcoi.

La colla, té com a finalitat reprendre ocasionalment el toc manual les campanes amb els tocs, vols i repics tradicionals als campanars i espadanyes de les parròquies, esglésies, ermites i també a edificis civils que tinguen patrimoni campaner. Recuperant també els antics tocs, vols i repics, tant en la seua vessant litúrgica i religiosa, com també en el vessant festiu popular.

També té com a tasca fer inventari campaner dels campanars d’Alcoi, conservar-lo a l’arxiu particular de l’associació i compartir-lo amb el d’altres associacions de campaners de la Comunitat Valenciana, com el que ja duen molts anys confeccionant els campaners de la Catedral de València, per tal de col·laborar en la seua ampliació. Promoure, orientar i ajudar en la restauració de campanes, campanars i tot el patrimoni campaner. I, per descomptat, divulgar el patrimoni al voltant de les campanes, els campanars i el toc manual de campanes a tots els nivells de la societat, tant xiquets com a adults.

A l’assemblea de constitució de la colla de campaners d’Alcoi, van assistir també, campaners de les colles del Comtat, d’Ontinyent, d’Albaida, a més de campaners de la Catedral de València, que, junts, en acabar l’assemblea de constitució, van fer una demostració de tocs i repics amb corda al campanar de Santa Maria.

Ací us deixem amb un recull d’alguns moments de l’acte del dissabte: MDLC Campaners d’Alcoi