Home Alcoi Es detenen a Alcoi tres responsables d’una xarxa de prostitució de menors

Es detenen a Alcoi tres responsables d’una xarxa de prostitució de menors

114
0
SHARE

La Policia Nacional d’Alcoi ha detingut a tres persones que captaven a menors d’edat per tal d’exercir la prostitució. Els detinguts són acusats de proxenetisme, corrupció de menors i falsedat documental.

Els agents van iniciar la investigació després de la denúncia d’una víctima menor d’edat. Segons un comunicat de la Policia Nacional, tot va començar quan la víctima, en edat adolescent, va manifestar a una amistat que volia guanyar diners per a independitzar-se econòmicament dels seus pares. Aquesta persona li va dir que podria treballar a la botiga de roba d’uns amics i la va posar en contacte amb altra persona concertant una cita. L’endemà una parella va recollir amb cotxe a la menor i la van portar fins a uns apartaments, allí es trobava la persona que la va posar en contacte i la parella d’aquesta, tots dos vestint únicament roba interior.

Després d’entrevistar-se amb ella, la van informar que no hi havia cap botiga de roba, que allí s’exercia la prostitució i si accedia guanyaria molts diners. La menor, que havia sigut enganyada, es va negar en tot moment a això, malgrat les insistències dels allí presents. Finalment li van oferir grans quantitats de diners si captava a amigues seues per a prostituir-se i vendre targetes de visita amb imatges de dones nues en postures explícitament sexuals necessàries per a poder accedir als serveis de prostitució, al que sí que va accedir. La menor havia sigut captada per una xarxa clandestina que es dedicava a captar a persones majors i menors d’edat per a prostituir-se, en alguns casos es tractava de menors que havien patit abusos sexuals amb anterioritat, tenint l’organització total coneixement de la minoria d’edat i de l’estat de vulnerabilitat de les seues víctimes.

El grup criminal portava un control dels serveis i s’encarregava de distribuir els diners a les víctimes, tenint així un control total sobre la clientela i dels diners obtinguts d’aquesta pràctica, quedant-se amb el 40% dels beneficis i oferint un 10% a la persona captadora. El restant era per a les víctimes. Un dels caps utilitzava des del seu telèfon mòbil un grup de missatgeria instantània i entre els contactes agregats havia menors d’edat que tractava de convéncer-los per a exercir la prostitució. Segons la investigació policial, per a portar a la pràctica les activitats sexuals, els membres de l’organització llogaven habitacions d’apartaments, amb noms falsos per a ocultar les seues vertaderes identitats i dificultar la tasca dels agents.

Els detinguts, d’entre 20 i 27 anys i de nacionalitat romanesa, (un d’ells amb antecedents per delictes violents), van ser posats a la disposició del Jutjat d’Instrucció de Guàrdia de la localitat d’Alcoi que va decretar presó preventiva per a tots ells.