Home Alcoi Es licita l’última fase del Grup d’habitatges Sant Jordi

Es licita l’última fase del Grup d’habitatges Sant Jordi

805
0
SHARE

L’Ajuntament d’Alcoi trau a licitació l’última fase del grup d’habitatges
Sant Jordi. Les obres suposaran la millora d’ un total de 20 habitatges situats al carrer Entença 3 i 5, i Espronceda número 3 d’Alcoi. La primera fase va consistir en la rehabilitació de l’interior dels habitatges, i la segona fase actuarà en les façanes, cobertes i elements exteriors. Cal recordar que la Generalitat va començar la rehabilitació en 2011 però, un any després, l’empresa que les estava executant les va paralitzar perquè no havia cobrat en tot l’any, la qual cosa va suposar que el projecte no es materialitzara íntegrament.

Amb l’arribada d’un nou govern a la Generalitat en 2015, es reprenen les negociacions entre l’Ajuntament i la Generalitat per donar una solució als propietaris d’aquests habitatges. Totes dues parts signaven un conveni el juliol de 2018 i a la tardor s’inicien les obres de la primera fase amb un cost d’adjudicació de 354.058, 57 euros. Al cost de les obres cal afegir el de redacció del projecte de les dues fases que va ser de 41.019 euros.

L’actuació d’aquesta primera fase va solucionar les humitats en els entresòls, l’estat de les cobertes i instal·lacions interiors i va consolidar el paviment de les plantes baixes. També es va actuar als patis dels tres immobles objecte de l’obra.

Maria Baca, regidora d’Habitatge destaca la finalització d’un projecte pendent des de 2011: «Una vegada més, aquest govern ha donat solució a un problema heretat del Partit Popular, un problema que afectava a més a més a 20 famílies de la nostra ciutat en un dels béns més necessaris per a qualsevol persona, el seu habitatge».

Les obres a l’interior de les vivendes s’acabaven a principis d’any, millorant el termini d’execució previst en quatre mesos, i els veïns van poder rebre les claus dels seus habitatges al mes de març, ocupant els pisos encara que quedava pendent la segona part de les obres que afectaven  la part exterior del edifici. Una segona fase que ix amb un preu de licitació de 131.340,21 euros i que consistirà en rehabilitar les cobertes i façanes, i que donarà una solució definitiva a una obra que tindrà un cost total, finançat per la Generalitat Valenciana, de més de 500.000 euros.