Home Cocentaina Es presenta a Cocentaina el llibre «Valor, Maria» acompanyat de diferents activitats

Es presenta a Cocentaina el llibre «Valor, Maria» acompanyat de diferents activitats

131
0
SHARE

La vespra del Nou d’Octubre, el divendres 8 a partir de les 18.00 h, la Biblioteca serà de nou l’edifici protagonista d’una gran vesprada pensada per als lectors i lectores més infantils, ja que s’inaugurarà l’exposició titulada «Valor, Maria», basada en el llibre del mateix títol, el qual, en acabant, presentarà el mateix autor, Joan Borja, un llibre dedicat a la seua filla, Maria, però també a totes les valorianes -i a tots els valorians- que saben estimar les paraules, la imaginació i l’alegria, però sobretot dedicat a Enric Valor, el gran alquimista de la fantasia i de qui Joan Borja rescata els personatges de les seues rondalles del túnel del temps.

Perquè «Valor, Maria» és, sobretot, un magnífic recull dels personatges de rondalla, com el Mig Pollastret, la Mare dels Peixos o les mares dels vents, entre moltes altres, un llibre que ens endinsa en el món de la fantasia i que revalora els personatges de la nostra tradició, els personatges de contes, llegendes i rondalles que s’han anat transmetent de generació en generació. Amb il·lustracions precioses de David González, la Maria, la protagonista del llibre La Maria no té por, torna a viure una nova aventura, en aquesta ocasió al País Valorià de la Fantasia, un món fantàstic on haurà de salvar els valorians del perill del grimepans, uns monstres malfactors de la fantasia i enemics de l’alegria.

Es tancarà l’acte al voltant de les 19.00 h amb l’actuació d’Almudena Francés, que narrarà algunes rondalles. La cloenda d’aquesta formidable vesprada serà a les 20.00 h al Teular, amb un concert extraordinari del Nou d’Octubre que ens oferirà la Colla de Dolçaines i Tabals «Mal Passet».

El regidor de Promoció Lingüística, Ivan Jover, ha declarat que es tracta sense dubte d’una gran vesprada que anticipa el dia en què els valencians i les valencianes celebrem el nostre naixement com a poble, el Nou d’Octubre, amb l’entrada del rei Jaume I a la ciutat de València. Així mateix, anima a totes les famílies que tinguen xiquets o xiquetes a casa que s’acosten a la biblioteca a gaudir d’una vesprada d’animació i de fantasia, això sí, amb la reserva prèvia de l’entrada en la pàgina web entrades.cocentaina.es.

Per una altra banda, el regidor ha anunciat que els dies 13 i 15 d’octubre està previst que l’alumnat de 3r i 4t de primària de les tres escoles de Cocentaina es desplace en diferents horaris al Palau Comtal per a assistir a unes animacions lectores al voltant del llibre que es presenta aquest divendres. En aquesta ocasió, la narració oral de les rondalles anirà a càrrec de Sílvia Colomer, la Bruixa Xocolata.

Finalment, Ivan Jover ha destacat i agraït la col·laboració de la Coordinadora de l’Alcoià i el Comtat pel Valencià en totes les activitats a través del conveni que, any rere any, signa amb l’Ajuntament de Cocentaina.