Home Alcoi Estudiants de la UPV del Campus d’Alcoi han iniciat la restauració de les...

Estudiants de la UPV del Campus d’Alcoi han iniciat la restauració de les primeres peces del pròxim museu de l’EPSA.

0
SHARE

La primera de les tasques que s’han dut a terme ha estat la documentació de les peces fotogràficament i s’ha realitzat un estudi de l’estat de conservació per tal d’intervindre-les posteriorment segons les necessitats que presenten.

Els estudiants del Màster Universitari en Conservació i Restauració de Bens Culturals encarregats d’aquest projecte són Cynthia Liñana, Delia Todoló i Jakub Zelazowski, que estan treballant junt a Beatriz Domenech.

La restauració d’aquestes peces és el primer pas per a la creació del futur museu. Juan Francisco Picó, responsable de l’Àrea de l’Entorn i Seus Universitàries, indica que el museu es dividirà en tres pilars: història acadèmica del campus, història de persones il·lustres que han passat per l’Escola Industrial d’Alcoi i la història dels edificis que han albergat l’escola en algun moment.

El Vicerectorat d’Alumnat, Cultura i Esport ha apostat per aquest projecte, ja que ha organitzat, subvencionat i gestionat les pràctiques del Servei Integrat d’Ocupació (SIO), tant del vessant documental com les pràctiques de restauració. L’estudiant que realitza els treballs de documentació és Josep Maria Riera, de 4t curs del Grau en Enginyeria Química.