Home Alcoi Estudiants de l’Escola Municipal de Belles arts són premiats en el XXIX...

Estudiants de l’Escola Municipal de Belles arts són premiats en el XXIX Concurs de Patrimoni Nacional de Pintura Infantil i Juvenil

0
SHARE

La sala d’actes de l’IVAM CADA Alcoi va acollir divendres passat a la vesprada el lliurament de premis per a l’alumnat de l’Escola Municipal de Belles arts d’Alcoi. Aquest acte sol realitzar-se en el Palau Real del Marró i compta amb la presència de la Infanta Elena de Borbó, el jurat i representants de Patrimoni Nacional.

En aquesta edició es van presentar 644 dibuixos i 298 col·legis de tota Espanya, amb un jurat de gran qualitat, presidit per Plans Castellans, presidenta de Patrimoni Nacional i compost per Alberto Reguera, pintor; Violeta Monreal, il·lustradora de llibres infantils; Isabel Rodríguez-Marco, conservadora de les col·leccions de pintura dels segles XIX i XX de Patrimoni Nacional; i Cristina Mur de Víu, cap d’Acció Cultural de Patrimoni Nacional.

Els joves guardonats de l’Escola de Belles arts que han presentat els treballs a través dels seus centres escolars són:

• Àfrica Hidalgo Rubio. 2n Premi de la categoria de Primària. Curs 6é Primària CEIP El Bracal de Muro d’Alcoi. Obra: El adelfal

• Ana Peidro Arévalo. 3r Premi de la categoria de Primària. Curs 6é Primària. Col·legi Salesians Sant Vicent Ferrer d’Alcoi. Obra: El descans etern del rei.

• Mauro Pérez Senabre. Accèssit categoria de Primària. Curs 5é Primària CEIP El Romeral Alcoi. Obra: Monestir Santa María la Real de Burgos.

• Laura Peñalver Belda. Finalista categoria Primària. Curs 5é Primària Col·legi Santa Ana Alcoi. Obra: Llum sagrada.

• Ana Botella Navarro. Finalista categoria Primària. Curs 5é Primària. Col·legi Salesians Sant Vicent Ferrer d’Alcoi. Obra: El palau encantador.

• Noelia Coloma Santonja. Finalista categoria ESO. Curs 1r ESO. Col·legi Esclaves CSJ Alcoi. Obra: La granja vestida de blanc.

• Paula Blanquer Iborra. Finalista categoria Primària. Curs 5é Primària CEIP El Romeral Alcoi. Obra: La catedral dels colors.

• Adrián Martorell Requena Finalista categoria Primària. Curs 6é Primària. Col·legi Salesians Joan XXIII Alcoi. Obra: La nit estrellada.

En l’acte també van entregar un diploma a altres 11 estudiants que van ser seleccionats també en aquest certamen.

A l’acte va assistir l’alumnat premiat amb els seus familiars, la Direcció dels 6 centres escolars, el regidor d’Educació, Alberto Belda Ripoll, el regidor de Cultura, Raül Llopis i la Direcció i Professorat de la Secció Infantil d’Expressió Plàstica de l’escola de Belles arts d’Alcoi.

El regidor d’Educació, Alberto Belda, va destacar “la gran quantitat i qualitat de la pedrera d’artistes que hi ha a la nostra ciutat, no sols en el món de les Belles arts, també en altres camps de la cultura com la dansa, la música o l’actuació. Tenim una joventut molt compromesa amb la cultura i des de l’ajuntament treballem per a donar-los les eines perquè puguen aprendre i millorar amb aquesta Escola Municipal o amb el Conservatori o l’Escola Municipal de Teatre”.