Home Alcoi Experts en innovació educativa aborden a Alcoi com millorar la formació tècnica...

Experts en innovació educativa aborden a Alcoi com millorar la formació tècnica universitària

691
0
SHARE

Alcoi centra fins dimecres l’anàlisi i aplicació de mètodes d’innovació educativa dirigits a l’àmbit universitari i centrats en les especialitats tècniques, especialment la d’enginyeria. Més de 120 experts omplin les instal·lacions de l’IVAM-CADA alcoià per a conèixer de primera mà com poden millorar la formació dels alumnes en torn, especialment, a les noves tecnologies i a novadors mètodes d’aprenentatge.

La irrupció de les noves tecnologies ha revolucionat pràcticament tots els indrets de la vida en el primer món. Pràcticament tots els recursos i eines que s’han utilitzat al llarg de la Història en vessants com l’educació, pilar fonamental de qualsevol societat avançada, s’han vist bé modificats o bé substituïts per aparells o sistemes tecnològics. Per això, els especialistes en formació universitària estan contínuament en contacte mitjançant congressos i trobades per a posar en comú els avanços i aplicacions que es produeixen en el món formatiu.

Des de dilluns i fins dimecres, les instal·lacions de l’IVAM-CADA d’Alcoi acullen una sèrie de xerrades, tallers i taules redones amb els que intercanviar experiències al voltant de com evoluciona el món de l’educació universitària. El Campus d’Alcoi de la UPV és qui ha convocat per primera vegada aquest esdeveniment a Alcoi, tot i que es tracta de l’edició XXVII del congrés. A més, la trobada aborda especialment la innovació en les carreres tècniques, i ho fa comptant amb més de 120 experts en la matèria inscrits al congrés.

L’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla es caracteritzen per ser un territori industrial que, per tant, necessita de mà d’obra especialitzada, i bona part d’ella ix de les aules universitàries alcoianes. Les enginyeries, vàries de les quals s’ensenyen a Alcoi, són un dels àmbits formatius on més i millor es poden aplicar paràmetres d’innovació educativa, entre els que es troben l’aprenentatge actiu, la relació universitat-empresa, la capacitat de contribució al desenvolupament econòmic i social d’aquestes especialitats i un llarg etcètera d’innovacions formatives.

La primera de les xerrades previstes ha sigut a càrrec de Lueny Morell, reputada enginyera que opera a Silicon Valley, el bressol de la innovació a nivell mundial.