Home Alcoi FEDAC s’oposa a la taxa del clavegueram a Alcoi i exigeix solucions...

FEDAC s’oposa a la taxa del clavegueram a Alcoi i exigeix solucions temporals fins que es construïsca la rotonda d’accés nord

115
0
SHARE

La Federació empresarial de les comarques de L’Alcoià-El Comtat, FEDAC, rebutja frontalment la intenció feta pública per l’Ajuntament d’Alcoi d’aplicar pròximament una taxa del clavegueram.
Des de FEDAC es considera inadequada i inoportuna aquesta mesura. Inadequada perque s´entén que aquest servei públic queda recollit en el pagament de la contribució/IBI anual tant d’empreses com de particulars. També és inoportú de moment en el qual es planteja. Una dura època de crisi econòmica provocada per la pandèmia de la Covid-19 que està causant moltes dificultats econòmiques a la Societat en general.
Per altra banda estan a l’espera de la solució per part del Consistori per a accelerar la construcció de la rotonda de l’accés nord de la ciutat i que distribuirà el trànsit pesat al polígon de Cotes Baixes, FEDAC proposa una sèrie d’accions i propostes per al seu estudi.
La primera de les propostes passa per l’estudi de la instal·lació d’una rotonda provisional justament en aqueix accés nord (en l’encreuament conegut com ‘de Porcelanosa’) fins que es construïsca la definitiva. Una solució poc estètica però molt funcional tal com va succeir en l’accés sud (rotonda de la Beniata o Germaine) fa uns mesos.
La segona és la de la regulació dels semàfors al carrer València entre el lloc just on s’ha de construir la rotonda i el carrer Espejo. La seua actual programació provoca que turismes i camions opten per accedir a Alcoi per Tirant lo Blanc, ocasionant congestió i fins i tot col·lapses importants de trànsit que s’acumulen fins a l’entrada d’Alcoi.
Finalment, FEDAC, demanda solucions concretes per al vial de Tirant lo Blanc. La qüestionada regulació dels semàfors provoca que la gran majoria de vehicles opte per accedir a Alcoi per Tirant lo Blanc i no per l’Avinguda de València (per on sempre es tarda més temps). A aquest fet cal afegir que en Tirant lo Blanc, el primer tram, només disposa d’un carril, envoltat de bolardos i amb perillosos accessos a aparcaments privats.
Són opcions que es plantegen des de FEDAC a l’espera, urgent i reivindicada des de fa més d’un lustre, de la construcció de la rotonda d’accés nord a la ciutat.