Home Alcoi Finalitza la substitució de tirants al Fernando Reig d’Alcoi, que podria reobrir...

Finalitza la substitució de tirants al Fernando Reig d’Alcoi, que podria reobrir en primavera

828
0
SHARE

El pont Fernando Reig, una de les principals infraestructures de la ciutat d’Alcoi, ja compta amb els 38 tirants que suporten la seua plataforma renovats. Només resta ara comprovar que la seua operativitat és completa i ultimar el condicionament de la plataforma per a reobrir el pont. De fet, inclús es podria avançar la data si els treballs es completen al ritme actual i existeix voluntat política de fer-ho.

La ciutat d’Alcoi, ubicada en una confluència de valls a peus de la Mariola i la Font Roja, pateix per la seua orografia problemes de trànsit, que encara es van veure empitjorats pel tancament d’una de les seues infraestructures bàsiques: el pont Fernando Reig. Des de que en estiu del 2016 els operaris detectaren problemes en els tirants que sostenen el pont que aquesta via està tancada al trànsit, amb el corresponent col·lapse circulatori per a la ciutat. Des de maig de l’any passat els tècnics de les concessionàries estan treballant per a reposar els 38 tirants que el sostenen.

El cost dels treballs ascendeix a 7,2 milions d’euros, i en un principi es preveia que el pont poguera reobrir en estiu d’enguany. Però els treballs marxen  bon ritme, i els operaris, molts d’ells amb elevat grau d’especialització per a treballar en altura, ja han acabat de canviar tots els tirants antics afectats per la corrosió. La tasca ha obligat a la instal·lació de diferents plataformes amb les que suportar el pes del pont mentre es canviaven els tirants, que han sigut sotmesos a un tractament per a impedir que la corrosió afecte al seu estat.

El termini d’execució per aquests treballs està establert en 13 mesos, pel que la reapertura, si no hi ha cap novetat, deuria dur-se endavant a principis d’estiu, data confirmada a tvA pels responsables de gestionar els treballs. No obstant, la millora dels temps que han aconseguit els operaris podria permetre reobrir una infraestructura de capital importància per a la ciutat abans de la data inicialment establerta. Aquest fet dependrà, en última instància, de la voluntat política per a anticipar o no la fi dels treballs, que entren en la seua darrera fase, en la que es duran a terme les comprovacions de l’estat dels tirants.

Si es fa aquesta tasca paral·lelament al condicionament de la plataforma, el Fernando Reig podria ser de nou transitable abans de la data prevista. Precisament amb els treballs de condicionament de la plataforma va ser en els que es va descobrir que el pont registrava problemes d’estabilitat.