Home Destacats Finalitzen les obres del Casc Antic d’Ibi

Finalitzen les obres del Casc Antic d’Ibi

157
0
SHARE

El passat mes d’agost finalitzaven les obres de millora, accessibilitat i part de peatonalització del Casc Antic d’Ibi, amb un pressupost de 554.923,86 €, sufragat a el 100% pel consistori local amb fons procedents d’un romanent de tresoreria.

Obres que s’emmarquen en les accions desenvolupades per l’àrea d’Urbanisme de l’Ajuntament d’Ibi per a l’activació arquitectònica i d’habitatge de centre històric.

S’ha millorat l’accessibilitat i donat prioritat als vianants, al seu torn que revitalitzat aquesta zona de la localitat, amb un impuls que millorarà les condicions de vida al barri antic. Les han inlcuido: c / Santa Teresa, c / Sant Joan, Plaça de les Corts, tram des de la Plaça de l’Església fins a Plaça de les Corts, c / Vicente Pascual, c / Empedrat, c / Quatre Cantons, c / Ravalet , c / Major ic / Sant Roc. De la mateixa manera, i aprofitant l’actuació, s’ha renovat i ampliat la xarxa d’aigua potable i sanejament, l’ampliació de la xarxa de gas, senyalització de la zona i obra civil per al futur soterrament dels creuaments aeris de baixa tensió i telefonia .

Des de l’Ajuntament iberut s’informarà de manera personal, a través de carta, als veïns i veïnes de l’nucli antic sobre el nou sistema de control d’accés, consistent en càmeres per al reconeixement de matrícules, per, posteriorment, atendre’ls de forma personalitzada perquè es puguen donar d’alta al sistema.

D’aquesta manera, es podrà controlar la mobilitat de vehicles en els períodes en què els carrers siguen vianants, permetent pujar i baixar els pilons de manera senzilla tant per a residents com per a serveis d’emergència així com comerços i serveis als quals li siga necessari el accés per repartiment. Per a això, el consistori està recollint la informació necessària de residents i establiments.

La implantació d’aquest nou mètode de control d’accés està emmarcat en el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible a Ibi, que pretén reduir el consum final d’energia i les emissions de diòxid de carboni, actuant sobre la mobilitat urbana. Per a tal fi, l’Ajuntament ha rebut de fons europeus 1.051.035 euros, després d’un llarg any de treball per optar a la subvenció, i s’ha executat aprofitant les obres de rehabilitació del nucli antic.

L’import rebut sufragarà la meitat d’aquesta inversió així com de el projecte de remodelació de la plaça de l’Església, amb un cost de 1.380.000 euros. Unes obres que havien d’haver començat, previsiblement, aquest mes de setembre però que l’Ajuntament ha tingut la impossibilitat d’iniciar davant l’actual augment de preus de mercat que afecta tots els sectors, fent inviable que el projecte plantejat s’ajuste a aquest gran augment de preus que, pel que fa a materials, en alguns arriba a ascendir en més d’un 80%. Pel que el consistori s’ha vist amb l’obligació de paralitzar el procés de licitació per a una nova revisió de el projecte i té previst poder licitar les obres al mes d’octubre, perquè puguen començar abans que acabe l’any.

Cal recordar que les obres de rehabilitació de la Plaça de l’Església consistiran tant en la remodelació integral de la plaça com en l’enderrocament de l’anterior aparcament d’ús privat amb capacitat per a 16 vehicles i nova construcció d’un pàrquing públic amb capacitat per a 60 (30 d’elles per a abonats) i així donar servei com a aparcament rotatori al nucli antic.