Home Alcoi Finalitzen les obres del Pla d’Accessibilitat d’Alcoi

Finalitzen les obres del Pla d’Accessibilitat d’Alcoi

337
0
SHARE

Ja han finalitzat les obres d’accessibilitat que l’Ajuntament d’Alcoi ha dut a terme en diferents barris de la ciutat entre els mesos d’agost i desembre d’aquest 2021 i a les quals s’han dedicat 310.100 euros de la partida de 500.000 inclosa en el Pressupost Municipal per al Pla d’Accessibilitat.

Totes aquestes actuacions formen part de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI) Alcoidemà i per tant estan cofinançades per la Unió Europea, a través dels Fons del Programa Operatiu Pluriregional d’Espanya, FEDER 2014-2020.

Els treballs s’han realitzat en l’espai públic del municipi en diferents zones dels barris de Batoi, Santa Rosa, Eixample, Zona Alta i Zona Nord.

Entre altres intervencions, s’han fet 128 guals per als vianants accessibles; s’han desplaçat 26 embornals per a evitar que estigueren en els passos de vianants; s’han desplaçat també quatre fanals i quatre semàfors per a buidar els passos de zebra; s’han emplenat 198 escocells amb paviment drenant per a aconseguir una plataforma única amb el paviment de les voreres; s’ha dotat als semàfors amb avisadors acústics per a invidents i amb indicadors de duració de fase; i s’han dut a terme altres actuacions menors com la recol·locació de senyals verticals, papereres i marques viàries.

Les obres de l’Eixample han sigut realitzades per l’empresa Leutumur S.L., que ha actuat als carrers Barranc del Sint, Isabel La Catòlica, Pont de Sant Jordi, i Espronceda-Francesc Perera.

En la Zona Alta, la intervenció ha sigut duta a terme per Asfalts i Construccions Aitana i ha abastat als carrers Alarcón, Zorrilla, Capellá Navarro i Echegaray.

En el barri de Santa Rosa, l’empresa Leumutur S.L ha actuat al carrer Sant Rosa, des de Barranquet de Soler fins a la plaça Miguel Hernández. També s’ha actuat en el barri de Batoi, al carrer Banyeres.

Finalment, el lot de la Zona Nord ha sigut realitzat per Mediterrani d’Obres i Asfalts S.L. i ha abastat a part l’avinguda Juan Gil Albert, concretament al tram comprés entre el carrer Calderón i Fontilles.

Segons subratlla el regidor d’Accessibilitat Universal, Jordi Martínez, “l’Ajuntament d’Alcoi està decidit a aconseguir l’accessibilitat universal a la nostra ciutat i per a això s’estan desenvolupant obres com aquestes, actuacions que permeten avançar cap a una ciutat més amable amb el vianant i amb totes les persones, també amb les quals tenen alguna diversitat funcional”.

Segons recorda l’edil, l’accessibilitat és present en totes les obres que es realitzen als carrers de la ciutat, per la qual cosa es pot dir que en 2020 es van dedicar 501.946,5 euros en actuacions per a accessibilitat no contemplades pròpiament en el Pla d’Accessibilitat. Si se suma el portant de les obres realitzades durant 2021, en total s’han destinat en aquest període 812.046,5 euros a fer la ciutat més accessible.