Home Cultura Finalitzen les tasques de recuperació del forn de calç en l’Estació Biològica...

Finalitzen les tasques de recuperació del forn de calç en l’Estació Biològica de Torretes

580
0
SHARE

L’Ajuntament d’Ibi, amb la aportació del 50% de la Conselleria de Turisme de la Generalitat Valenciana, ha dut a terme les tasques de recuperació d’un forn de calç, situat al Jardí Botànic de l’Estació Biològica de Torretes. Una subvenció emmarcada dins de les ajudes a entitats locals per a l’any 2020, dirigides a la millora i la competitivitat dels recursos i destinacions turístiques de la Comunitat Valenciana. Tant aquesta actuació com la de la recuperació de l’aqüeducte del segle XVI del Barranc dels Molins estan valorades en 35.103,96 euros. L’Ajuntament ha sufragat la meitat del cost de totes dues actuacions.

L’alcalde d’Ibi, Rafael Serralta; el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Santi Cózar, i la regidora de Medi Ambient, Pilar Herráiz, van realitzar una visita a l’Estació Biològica per a veure el resultat de les labors. La calera (forn de calç) del Jardí Botànic està molt ben conservada i s’ha fet una recreació del funcionament original d’aquesta, sumant altre atractiu més al Jardí. D’aquesta manera, s’ha seccionat en dues parts, recreant en una d’elles l’ús i funcionament original del forn i en l’altra meitat conservant el seu estat actual.

Tant en l’actuació del forn de calç com en la de l’aqüeducte, la prioritat principal ha sigut la seua conservació sense danyar el seu estat actual i preservant els materials existents amb la finalitat de revaloritzar l’entorn natural i posar de manifest la voluntat de conservar elements naturals i arquitectònics de valor i que formen part de la història de la localitat.