Home Alcoi Fins a 77 obres concorren als premis de teatre i novel·la ‘Pep...

Fins a 77 obres concorren als premis de teatre i novel·la ‘Pep Cortés’ i ‘Isabel-Clara Simó’ que convoca Alcoi

0
SHARE

La XLVI edició del Premi Ciutat d’Alcoi de Teatre, que per primera vegada porta el nom de Pep Cortés, ha rebut un total de 62 exemplars de diferents territoris i, fins i tot, de fora d’Espanya. De les obres presentades, 31 tenen com a procedència Catalunya, 24 són de la Comunitat Valenciana i 4 de les Illes Balears; les 3 restants provenen de Madrid i Alemanya. La dotació d’aquest premi ascendeix a 8000 euros i està destinat a obres dramàtiques escrites en valencià o qualsevol altra varietat de la llengua catalana. L’obra guanyadora es farà pública en novembre.

Els 62 exemplars presentats són una xifra molt superior a altres edicions. Per exemple, en 2019 es van rebre un total de 41 obres, sent finalment, ‘Hotel Fontana’ de Pau Alabajos, la guanyadora. En 2018 el premi va ser per a ‘Un turista se suïcida’, de Sílvia Navarro; ‘Al damunt dels nostres cants’, de Guillem Clua va ser la guanyadora en 2017 i en 2016, el premi va ser per a ‘Entretindre i no tindre’, de Roberto Garcia. Totes aquestes obres han estat publicades per Bromera.

El Regidor de Cultura alcoià, Raül Llopis, ha destacat el gran nombre d’exemplars que opten al Premi Ciutat d’Alcoi de Teatre ‘Pep Cortés’: “engany, el nostre premi Ciutat d’Alcoi de Teatre ha rebut més de 60 exemplars, un rècord que demostra, la consolidació d’aquest guardó en el panorama cultural de la nostra llengua. També tenim la sort, per primera vegada, d’atorgar el premi de Novel·la Isabel-Clara Simó, al que opten, en la seua primera edició, un total de 15 obres. En novembre coneixerem els guanyadors de tots dos premis Ciutat d’Alcoi, que tenen com a objectiu afavorir la creació en dos àmbits culturals on la nostra ciutat sempre ha destacat com són el teatre i la literatura”.

Premi de novel·la ‘Isable-Clara Simó’

L’altre Premi Ciutat d’Alcoi, en aquest cas de novel·la, que s’estrena enguany i que porta el nom de la medalla d’or, filla predilecta de la ciutat i escriptora Isabel-Clara Simó, ha rebut un total de 15 obres. D’elles, la majoria provenen de la Comunitat Valenciana amb 13 presentats, una altra prové de Catalunya i l’última, de les Illes Balears. El guardó també compta amb una dotació de 8.000 euros i està previst que el veredicte del jurat es faça públic a finals de novembre.