Home Cocentaina “Fira Drons” l’espectacle amb 120 drones que clausurarà la Fira de Tots...

“Fira Drons” l’espectacle amb 120 drones que clausurarà la Fira de Tots Sants 2022 a Cocentaina

0
SHARE
Imatge d'arxiu d'un espectacle de la empresa Miles
Imatge d'arxiu d'un espectacle de la empresa Miles

Per poder seguir el xou aeri s’habilitarà el camp de futbol de la Morera amb entrada lliure per al públic

La coreografia de llums, color i música durarà entre 9 i 12 minuts i la seua execució correspon a l’empresa especialitzada UMILES

Un espectacle de 120 drons clausurarà la Fira de Tots Sants de Cocentaina el proper dimarts 1 de novembre al caure la nit. Amb el títol de ‘Fira Drons’ més d’un centenar de drons voladors dibuixaran una coreografia aèria personalitzada amb al•lusions a la Fira, dinamitzada amb llum, música i color. El xou, d’entrada lliure, podrà ser seguit pel públic des del camp de futbol de La Morera. L´Ajuntament posarà dos autobusos per transportar, principalment, a aquelles persones amb dificultats per arribar fins al Poliesportiu.
Els drons per als esdeveniments s’estan convertint en un punt diferenciador i una experiència atractiva per la seua gran versatilitat i capacitat de comunicar i connectar amb el públic. Cocentaina se suma ara a ciutats com Màlaga, Saragossa o Les Palmes de Gran Canària que recentment han apostat per aquest tipus d’espectacle per a les seues celebracions.
L’espectacle, que posarà el punt i final a la Fira de Tots Sant, tindrà una durada estimada entre 9 i 12 minuts i la seua execució correspon a l’empresa UMILES, amb seu a Madrid i presència internacional. Una companyia líder al sector de l’aviació no tripulada, que entre els serveis que oferix als seus clients compta amb una àmplia experiència en les coreografies aèries amb drons per a esdeveniments públics.

Els drons, que es controlen per un programa informàtic, disposen de llums LED que poden canviar de color i intensitat, de forma dinamitzada a través de la música. Per temes de seguretat, aquest tipus d’espectacles requerix d’una zona delimitada respectant una distància mínima d’uns 150 metres entre la primera fila del públic, i el punt de desplegament. Tenint en compte aquest perímetre, s’habilitarà el camp de futbol de la Morera per gaudir del xou nocturn, amb entrada lliure.
Per facilitar el desplaçament, l’Ajuntament habilitarà dos autobusos gratuïts destinats a traslladar, principalment a persones que puguen tindre algun tipus de dificultat per arribar fins el camp de fútbol. Els autobusos eixiran des de la parada del Bosco I, uno a les 20 hores i el segon a les 20.15 hores. Al finalitzar l’espectacle tornaran a baixar a les persones que vulguen fins la parada del Bosco I. Encara que els autobusos estan disponibles per a qualsevol persona, des de l’Ajuntament s’apel•la a la ciutadania a fer-ne un ús responsable per reservar aquest transport a qui realment ho necessite.

L’espectacle està previst que comence a les 20:30 hores, quan es llançaran els 120 drons i es podrà gaudir de diverses coreografies al cel de Cocentaina al ritme de la música.
En data de hui, tot apunta que la meteorologia serà favorable permetent que es puga gaudir d’aquesta nova experiència amb què la Fira de Tots Sants posarà punt final a quatre dies de celebració.
Des de l’Ajuntament de Cocentaina, la regidora de Fira, Eugenia Miguel, explica que “fa mesos que estem gestionant i treballant per comptar amb totes les autoritzacions i permisos que requerix aquest tipus d’espectacles i estem molt il•lusionats perquè creiem que serà una gran experiència per al públic i un gran colofó per tancar la 676 edició de la Fira”. I, en aquest sentit, convida tots els veïns de Cocentaina i dels municipis del voltant a gaudir de l’espectacle.