Home Destacats Fiscalia arxiva la investigació per a determinar l’origen del brot de coronavirus...

Fiscalia arxiva la investigació per a determinar l’origen del brot de coronavirus a la Domus Vi d’Alcoi

2645
0
SHARE

L’aparició del primer brot de coronavirus detectat a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla a l’inici de la pandèmia es va donar a la residència de la Tercera Edat Domus Vi d’Alcoi. El centre té capacitat per a unes 140 persones, totes elles d’avançada edat, sector poblacional de risc front al virus. Dos mesos i mig després, més de la meitat dels usuaris del centre ha perdut la vida sota contagi per Covid19. Un fet que ha portat tant als seus familiars com al propi Ajuntament d’Alcoi a demanar una investigació que aclare què ha passat per a que es registre tal mortandat.

La Fiscalia Provincial d’Alacant va anunciar ja en abril que investigaria la situació del centre per a determinar si van haver condicionants que facilitaren l’entrada i propagació del virus. Un mínim de 75 persones han perdut la vida al geriàtric alcoià, fent del Departament de Salut de la muntanya alacantina el que major xifra de morts registra a tota la província d’Alacant. Ara, la mateixa Fiscalia que va anunciar les investigacions ha anunciat també l’arxiu de la causa. Una decisió que ha provocar recèl entre els afectats.

A les terribles xifres del brot cal afegir el fet de que la Plataforma de Familiars de la Domus Vi treballa en presentar una demanda judicial contra el centre i probablement, també contra la Conselleria de Sanitat Universal. La manca d’informació respecte a l’estat dels seus familiars durant els primers compassos del brot ha sigut definitiva en aquest sentit. A això cal afegir, a més, que l’Ajuntament d’Alcoi va aprovar a mitjans de maig exigir a les autoritats una investigació que esclarira què va ocórrer amb el brot.

A hores d’ara, l’episodi de contagis a la residència de la Tercera Edat Domus Vi d’Alcoi encara no està tancat. Situació diferent es dona en la d’Onil, on han perdut la vida un mínim de 20 usuaris, però que ja ha donat per tancat el brot.