Home Ibi Fiscalia suspèn les declaracions als jutjats del cas AVE d’Ibi per a...

Fiscalia suspèn les declaracions als jutjats del cas AVE d’Ibi per a ampliar les investigacions

1306
0
SHARE

La investigació del cas AVE, que estudia si van existir irregularitats en l’adjudicació d’obres públiques per part de l’Ajuntament d’Ibi en la primera dècada del segle, s’ha vist aturada. La causa no és altra que la petició de la Fiscalia d’augmentar el període a estudiar, des de 2003 fins a 2012, per a esclarir les responsabilitats de polítics, tècnics i empresaris de l’època amb aquest presumpte cas de corrupció.

Les actuacions polítiques al front de diferents administracions estan des de fa pocs anys sent mirades amb lupa, després de que durant dècades la classe política haja fet pràcticament allò que li ha vingut en gana amb els diners públics. Són milers els polítics que estan sent investigats -i alguns empresonats- als jutjats de tota Espanya per les seues gestions, una realitat que ha creat una perpètua sospita en la societat cap a les actuacions polítiques. Moltes d’elles han sigut demostrades, i inclús el partit més votat d’Espanya, el PP, ha sigut qualificat com a organització criminal.

Les actuacions sota sospita per part de polítics arriben també a les comarques de la muntanya alacantina, i en concret a la vila d’Ibi, on des de 2010 es porta investigant les actuacions per part dels polítics de legislatures anteriors en quant a l’adjudicació de contractes públics per part de l’Ajuntament. Aquest dilluns estava prevista la compareixença davant els jutges de fins a 9 empresaris, tècnics i polítics que van tindre responsabilitats a la població entre els anys 2003 i 2012. Unes declaracions que han sigut suspeses a petició de la Fiscalia.

A hores d’ara, els jutjats iberuts estudien el cas en un lapse de temps menor que el període 2003-2012 que demana estudiar ara la Fiscalia. Segons aquest departament, en aquesta època polítics, tècnics i empresaris de la localitat podrien haver dut a terme actuacions il·lícites que comportarien sancions penals. Entre elles, possibles tractes de favor o mossegades per part dels polítics en connivència amb els empresaris imputats. La immensa majoria dels imputats van ostentar càrrecs durant el mandat de l’ex Alcaldessa Mayte Parra, amb una situació política radicalment diferent a l’Ajuntament d’Ibi de la que existeix a dia de hui.

Cap dels imputats manté a dia de hui responsabilitats polítiques ni tècniques al Consistori iberut, que fins i tot es va personar, junt a altres agrupacions polítiques, com a acusació en la causa.