Home Alcoi Formació del professorat i interrelació amb les empreses: principals innovacions en la...

Formació del professorat i interrelació amb les empreses: principals innovacions en la FP

1127
0
SHARE

Especialistes vinguts de tota Espanya han abordat aquest dijous a Alcoi les formes per a millorar la FP i atraure a més joves cap a ella. La mà d’obra especialista per a les empreses de la zona és una de les necessitats urgents del teixit productiu a la muntanya, pel que fer-la més atractiva ha estat un dels temes principals de la jornada. La formació contínua del professorat de l’FP i la millora de la relació entre ens formatius i empreses són dels dos punts d’innovació dins d’aquesta vessant formativa.

La diversificació que el teixit productiu de les empreses allotjades a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla ha hagut d’escometre durant la crisi econòmica, juntament amb el relleu generacional dels operaris, ha fet que bona part d’elles tinguen carències de personal especialista. Un fet que les patronals de la muntanya alacantina i els respectius ajuntaments venen subratllant, i pel que reivindiquen una FP específica per a abastir les indústries de les comarques. A la zona existeixen diversos centres que presten aquesta formació, tot i que l’oferta supera a la demanda.

Per a avaluar l’estat de la FP a l’interior alacantí, Alcoi ha congregat aquest dijous a especialistes en aquesta vessant formativa vinguts de tota Espanya. En l’epicentre del debat, la innovació educativa en l’FP, factor de capital importància per a atraure a les noves generacions cap a un tipus de formació que, a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, ofereix inserció laboral immediata. L’Àgora ha sigut l’epicentre de les xerrades i taules rodones en les que han participat especialistes vinguts de Catalunya, Euskadi o Aragó, entre altres regions.

La diversitat de sectors productius, la majoria relacionats amb la indústria, que operen a la muntanya alacantina la fa un pol de demanda de personal especialitzat, per exemple, en plàstic, metall i tèxtil. D’ací que els assistents a la jornada, entre els han estat representants dels centres educatius de la zona i de les respectives localitats, hagen abordat temes com la formació contínua del professorat o la necessitat d’estretir la relació entre ens formatius d’FP i les empreses. Les pràctiques dels estudiants són considerades com un dels pilars per a aconseguir, d’una banda, la millor formació possible per als alumnes; i d’altra per a oferir el personal especialitzat que necessiten i reivindiquen les empreses.

La FP és una de les vessants formatives amb més eixida laboral a l’interior alacantí, arribant al 100% d’ocupabilitat a la zona.