Home Alcoi Francés descarta un pacte amb Compromís i governarà Alcoi en solitari amb...

Francés descarta un pacte amb Compromís i governarà Alcoi en solitari amb acords puntuals

0
SHARE

El PSPV governarà en solitari a la ciutat d’Alcoi, tal i com ha fet saber a la resta de formacions polítiques representades al plenari alcoià després dels comicis del 26M. Ho farà amb 12 regidors, la majoria dels quals, previsiblement, tindrà dedicació exclusiva per a exercir les seues tasques de gestió. Al haver únicament 15 dedicacions, és probable que varis grups de l’oposició es queden sense elles.

Les eleccions municipals del passat 26 de maig van suposar a la ciutat d’Alcoi la confirmació de la tasca duta a terme pel PSPV durant les dos darreres legislatures. La formació que lidera Toni Francés va aconseguir als darrers comicis 12 dels 13 regidors en que està situada la majoria absoluta al Consistori alcoià. Un fet que obri la porta a possibles pactes de govern, tot i que en l’encara vigent legislatura els socialistes han governat en solitari i amb només 9 regidors.

Al llarg de tota aquesta setmana, el guanyador de les eleccions a la capital de l’Alcoià, que triplica en nombre de regidors a la segon força política de la ciutat, està mantenint contactes amb les 7 formacions que han obtingut representació al plenari alcoià. Tot i això, sonen veus que afirmen que han arribat ofertes per a establir un Pacte del Botànic a l’alcoiana. Una oferta rebutjada pels socialistes alcoians, que ja han traslladat a la resta de formacions la seua idea de governar en solitari amb els 12 regidors obtinguts el 26M i amb acords puntuals amb altres formacions quan siga necessari.

A poc més d’una setmana de que es configuren les corporacions municipals de la legislatura 2019-2023, falta per resoldre a Alcoi un dels principals punts de conflicte entre els partits amb representació: el repartiment de les dedicacions exclusives. L’Ajuntament disposa per llei d’un total de 15 d’elles, de les quals la immensa majoria serien per als integrants del govern per a dur a terme la seua tasca de gestió. A elles caldria sumar-ne 12 més per als assessors de tots els grups polítics alcoians. Resta per veure la posició de l’oposició respecte al repartiment de dedicacions exclusives, que s’espera per a abans de la presa de possessió dels regidors el proper 15 de juny.

El PSPV alcoià no tindrà majoria absoluta, i tot i els bons resultats electorals, garanteix diàleg amb totes les formacions cara a la propera legislatura.